Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 26., vasárnap, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.

Kétségekkel várja a jövő évet a MÖSZ elnöke PDF Nyomtatás
2011. december 22. csütörtök, 07:00

 

gemesi_gyorgy_dr02A jelenlegi vidékfejlesztési startégia nagyon jó, de ha az önkormányzati rendszert leépítjük, ne is álmodjunk a megvalósulásáról – mondta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő polgármestere, Gémesi György, aki aggodalommal és csalódottsággal fogadta az elfogadott törvényeket.

Jó dolog, hogy az önkormányzatok számára nincs előírva a kötelező társulás, ahogy az is, hogy az ivóvíz-, szennyvízellátás és a hulladékgazdálkodás visszakerült a hivatalokhoz – mondta a Rádió Orient műsorában Gémesi György. Ugyanakkor elég nagy problémát jelent a közoktatási kérdések állami kézbe vétele. Az iskolák igazgatóinak állami kinevezéséről úgy vélekedik: a többségi politika azt hiszi, hogy a függőségi viszony miatt befolyásolni tudja majd a szavazatokat.

A polgármesteri hivatalok megszüntetéséről az a MÖSZ elnökének véleménye, hogy ha a mindennapi élet helyszínén megszűnik a centrum, a biztos pont, amire sok esetben a helyi közösség sokat fordított, akkor elég nagy bizonytalanság és sok kérdés merül fel a helyiekben. „Valaki leírta azt, hogy hány forintot lehet megtakarítani a hivatalok bezárásával?” - tette föl a kérdést Gémesi György.

Beszélt arról is, hogy a jelenlegi vidékfejlesztési stratégia célkitűzéseinek eléréséhez nem elegendőek a járások, ahhoz az önkormányzatok is kellenek. Véleménye szerint a falvak közösségi tere a hivatal, ahova biztonsággal és bizalommal fordulhatnak az emberek. Ismerik egymást a helyiek, és ezért minden erejükkel megpróbálnak segíteni egymásnak.

Az adóssággal kapcsolatban arról beszélt Gémesi György, hogy ő átvilágítaná azt a megyéknél felhalmozódott 180 milliárdos adósságállományt. Hol volt indokolt a hitelfelvétel és hol nem? „Ne lehessen azt megtenni, hogy csak úgy elhallgatjuk a dolgokat” - mondta.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?