Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. okt. 01., szombat, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.

Pintér Sándor: állami támogatásról, közfoglalkoztatásról PDF Nyomtatás
2011. december 12. hétfő, 08:30

pinter_sandor01Az önkormányzatok összesen 1740 milliárd forintos adóságot halmoztak fel, ehhez társul 300 milliárd forintnyi kifizetetlen számla, de ezt nem bírja a költségvetés, ezért azt a pénzt, amit az állam ad, ezután nemcsak az Állami Számvevőszék fogja vizsgálni, hanem az is, aki a pénzt adja, vagyis maga a magyar állam - mondta Pintér Sándor belügyminiszter.

A közfoglalkoztatási tervekről is beszélt a miniszter. Jövőre kétszázezer embernek szeretnének munkát adni a közfoglalkoztatásban, de csaknem háromszor ennyi, 595 ezer ember is dolgozna hasonló keretek között, ha lenne elég munkalehetőség. Azok közül, akik bekapcsolhatók a közfoglalkoztatásba, soknak van az élet sok területén használható szakképzettsége, de a diplomások sem ritkák közöttük - emlékeztetett. Kiemelte, hogy egy, az élethelyzete miatt éppen munka nélkül lévő embernek sokszor semmivel sem rosszabb a szaktudása, mint annak, aki hasonló munkaterületen dolgozik, ezért nem szabad lebecsülni a közfoglalkoztatást, sőt arra kell törekedni, hogy az abban lévő lehetőségeket minél jobban kihasználják. A júniustól kísérleti jelleggel zajló mintaprogramok keretében eddig 28 ezer embernek adtak munkát.

A belügyminiszter a tárcájához tartozó területek elmúlt másfél éves tevékenységéről szólva kifejtette: javult a közbiztonság, 3600 új rendőrt vettek fel és iskoláztak be, és további 800 rendőr beiskolázását tervezik. A közbiztonság növelése érdekében szigorították a szabálysértési törvényt úgy, hogy aki tulajdon elleni szabálysértést követ el, azt elzárással lehessen büntetni, de ugyanezt a célt szolgálta a büntető törvénykönyv módosítása az úgynevezett „három csapás" törvényével is - idézi Pintér Sándort az MTI.

Pintér Sándor emlékeztetett arra az áldozatos munkára, amelyet a tárcájához tartozók - rendőrök, katasztrófavédelmi, valamint büntetés-végrehajtási dolgozók -, továbbá a közreműködő szervezetek és önkéntes segítők végeztek előbb az árvízi védekezés és helyreállítás, majd a vörösiszap-katasztrófa következményeinek a felszámolása, a helyreállítás és az újjáépítés során. Mint mondta, az elmúlt másfél év alatt a rendőrség társadalmi megítélése sokat javult. Elismerően szólt a rendőrségnek az EU-elnökség idején végzett munkájáról.

A tűzoltóságok helyzetével kapcsolatban azt mondta, hogy egy olyan egységes rendszer megteremtése a cé, amely minden település és az ott élők számára egyenlő biztonságot nyújt.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #2 nem értem! 2011-12-14 11:40
Szerintem is inkább a városoknál kellene jobban szét nézni, nekünk a folyószámla- és munkabérhitelen nincs is más hitelünk. Igy ezeket figyelembe véve is 8000 ft/fő. Akkor hol is gazdálkodnak rosszul? Ja és valóban, ha megszüntetik a kis önkormányzatoka t , minden adósság eltűnik!!( legalábbis ők így gondolják)
Ez igen !!
Idézet
 
 
+1 #1 Kistelepülésről jöttem... 2011-12-13 13:29
1740 milliárd +300 millió?????? Azaz a mi kis falunkban 204 millió Ft adósságnak kellene lenni, azaz 204 eFt/fő!!!!! Melyik kistelepülésen van ekkora???? Közel sem!!!!
Azaz ennél nagyobb arányú az eladósodottság a városokban, ahol azért jóval nagyobb a mozgástér.... Ki, mit csinál jól/rosszul? Nálunk 3600Ft/fő az adósság.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?