Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. okt. 01., csütörtök, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Idősbarát önkormányzatok kaptak díjat PDF Nyomtatás
2011. szeptember 29. csütörtök, 08:00

 

soltesz_miklosAz Idősbarát Önkormányzati Díj és szakmai elismerések átadóünnepségét az Országházban tartották meg szerdán. A díjra kiírt pályázattal a kormány arra szeretett volna buzdítani minden önkormányzatot, hogy próbáljon a szokásos ellátáson túlmutató többletet behozni az idősekkel kapcsolatos tevékenységi körébe.

"Szeretnénk megváltoztatni azt a felfogást, hogy az idős az, aki a nyugdíjat várja, és teher a társadalom vállán" – mondta beszédében Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, és köszönetet mondott azoknak az önkormányzatoknak, díjazottaknak, akik munkájukkal segítik az időseket, lehetőséget teremtenek aktív időskor megélésére. Soltész Miklós elmondta, fontos cél osszekötni a különböző generációkat, ezért kiemelt jelentőségű a fiatalok bevonása az idősek segítésébe. Soltész Miklós azt is határozottan kijelentette, hogy a kormány elkötelezett a nyugdíjak reálértékének megőrzése mellett.

Farkasné dr. Gasparics Emese, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára beszédében azt hangoztatta, hogy az idősügyi ellátás fontos erkölcsi kötelessége az önkormányzatoknak. Véleménye szerint a megújuló önkormányzati rendszer még inkább alkalmas lesz az idősek segítésére – adta hírül a kormany.hu.

Idősbarát Önkormányzati Díjban részesült:

  • Balmazújváros Önkormányzata
  • Csongrád Város Önkormányzata
  • Lippó Község Önkormányzata
  • Lovászpatona Község Önkormányzata
  • Törökbálint Város Önkormányzata
  • Zákány Község Önkormányzata

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

online

Hirdetés