Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. szept. 24., szombat, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Kaposvár pénzzel segít, Siófok lakással PDF Nyomtatás
2010. október 08. péntek, 06:00

vorosiszap2Megmozdult az ország az Ajka melletti katasztrófa sújtotta községek lakóinak megsegítésére. Siófok Város Önkormányzata üresen álló szolgálati lakásokat ajánlott fel bajba jutott családok befogadására, Kaposvár egymillió forintot a károk enyhítésére.

 

A somogyi megyeszékhely, Kaposvár szolidáris a vörösiszap által elöntött településeken élőkkel, s segítséget nyújt az ott élőknek. „Mi, kaposváriak megdöbbenve néztük a vörösiszappal sújtott területről szóló tudósításokat, s osztozunk mindazok fájdalmában, akik hozzátartozóikat, családtagjaikat veszítették el a tragédiában - mondta Szita Károly polgármester. - Úgy éreztük, hogy segítenünk kell, ezért a közgyűlés jövő heti ülésén a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy döntést hozunk a bajbajutottak megsegítéséről. Városunk, Kaposvár egymillió forintot ajánl fel a károk enyhítésére.”

Siófok Város Önkormányzata a katasztrófa sújtotta Kolontár két bajba jutott családjának befogadását vállalta. A Siófoki Rendőrkapitánysággal egyeztetve a jelenleg üresen álló szolgálati lakásokban helyezik el a vörösiszappal elöntött település otthon nélkül maradt károsultjait.

A tavasszal az árvíz miatt segítségre szoruló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ónod önkormányzata háromszáz pár vegyvédelmi csizmát küldött adományként a vörösiszapos víz áradása miatt bajba jutott vidékre. Tarnóczi József polgármester információi szerint erre volt most talán a legnagyobb szükség a mentesítési és helyreállítási munkálatokhoz. A faluban gyűjtést is szerveznek a bajba jutott családok részére, azt mondják, ők igazán tudják, mit is jelent a gyors segítség egy bajba jutott településnek. 

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #1 Éder István 2010-10-10 10:52
Megható ez a segítőkészség, megmozdult az egész ország. Emellett nagyon át kellene gondolni az alumíniumipar jövőjét, vállalhatjuk-e a timföldgyártás, bauxitbányászat környezeti kockázatait, a hatalmas energiafelhaszn álást. Én ellene szavaznék.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?