Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. jan. 31., kedd, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.

Szócska: Nem szállt el a kassza PDF Nyomtatás
2011. szeptember 02. péntek, 09:12

eugyAz egészségügy az egyetlen ágazat, amely az államadósság csökkentésében „a rá kirótt penzumot” teljesíteni tudta – közölte az egészségügyi államtitkár Az önkormányzati egészségügyi napok XV. kongresszusán – írja a Magyar Hírlap.

Szócska Miklós példaként a helyettesítő gyógyszerekkel kapcsolatos vaklicitet említette, amely számításai szerint húszmilliárd forintos megtakarítást eredményezhet 2012-re. Mint mondta, az intézkedéseknek köszönhetően „nem szállt el” a kassza, és ha nem történik semmi különleges esemény, akkor kisebb gondok kezelésére lehetőség nyílik az év végén. 

A folyamatban lévő költségvetési tárgyalásokról szólva azt mondta, úgy néz ki, hogy az ideihez hasonló mértékű forrás áll majd az egészségügy rendelkezésére a jövő évben is. A lehetőségeket a népegészségügyi adóból származó bevétel növelheti. „A rendszerben lévő tartalékokat kell megfognunk” – hangsúlyozta az államtitkár. Elmondta azt is, hogy az önkormányzatok teljes adóssága 1247 milliárd forint, ám ennek csak kis része a kórházak adóssága. Természetesen szóba került az államosítás is, amivel kapcsolatban Szócska Miklós úgy fogalmazott, akik azt ellenzik, abban érdekeltek, hogy fenntartsák az átláthatatlan beszállítói érdekrendszert. Most a megyei intézményrendszer állami tulajdonba vétele van napirenden – mondta.

Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint azonban a következő két évre vészforgatókönyvre lesz szükség az egészségügyben. A betegellátás biztonságának megőrzése mellett a kórházi kapacitások érdemi szűkítésére van szükség – hangsúlyozta a konferencián. Rácz Jenő, a kórházszövetség elnöke beszédében kifejtette, hogy a jelenlegi erőforrások ennyi kórház működésére nem elegendők, ezért bizonyos lépéseket „muszáj megtenni”. A fővárosi Uzsoki kórház adóssága a 2010-es év első felében több száz millió forint, Golub Iván főigazgató – mint elmondta – ezért is várja a kórházak államosítását. Központi döntéshozatallal szerinte működőképesebb lenne a rendszer.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+2 #1 MZPERX 2011-09-05 06:18
A FIDESZ kormány több kórházat zár be, mint a ahogy a mindenki által elutasított Molnár korszakban tervezték. Egyébként helyesen. Javaslom a vizitdíj bevezetését is. Lehetne hivatkozni a válságra.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?