Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. nov. 27., vasárnap, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.

Tankönyvszállítási bojkott a nem fizető iskolákba PDF Nyomtatás
2011. augusztus 24. szerda, 09:00

tankonyvAz elmúlt tizenkét napban egy érintett önkormányzat sem rendezte tartozását, ezért a tankönyvterjesztők megkezdték a bojkottot: az érintett iskolákba csak a fizetős diákok tankönyveit viszik ki, az ingyenességre jogosultakét nem. Ha nem lesz megegyezés, tízezer diák maradhat könyv nélkül – írja a Magyar Nemzet.

 

Az érintett önkormányzatok sem a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületét (TVOT), sem a lap által megkérdezett terjesztőket nem keresték meg tavalyi tartozásuk rendezése miatt. A TVOT elnöke, Szarvas-Ballér Judit a lapnak azt mondta: nemhogy pénzt nem kapott senki, de információi szerint tárgyalások sem voltak.

Az elnök szerint nem javítja az önkormányzatok fizetési hajlandóságát, hogy Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár a tankönyvpiaci érdekek áldozatainak nevezte a gyerekeket, holott nem a kiadók és a terjesztők tehetnek arról, hogy ilyen kényszerhelyzetbe kerültek az önkormányzatok miatt. Rossz üzenetnek tartja a tankönyvterjesztés központosításáról szóló bejelentést is és nehezményezte, hogy a külföldi többségi tulajdonban lévő Nemzeti Tankönyvkiadó szembemegy akciójukkal, saját tankönyvei kiszállítását ígéri.

A TVOT elnöke beszámolt arról is, hogy augusztus 29-én tárgyalnak Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárral, és ha akár a tanévkezdés előtt egy nappal megegyezés születik, készek arra, hogy szeptember 1-re valamennyi könyvet kiszállítsák az iskolákba – írja a lap.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?