Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. jan. 31., kedd, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.

Orbán: igazodunk a valósághoz, intézkedések jönnek PDF Nyomtatás
2011. augusztus 18. csütörtök, 09:16

 

orban_vAz ország még nem jutott ki a veszélyzónából, csak annak magjától került távolabb – fogalmazott Orbán Viktor szerdai beszédében.

A kormányülés után sajtótájékoztatót tartó miniszterelnök azt mondta, a rosszabb GDP-adat 100 milliárddal rontja a költségvetés egyenlegét, ezért kiadási és bevételi oldalon is lesznek lépések. Részleteket nem mondott, mert előbb a kormánypárti képviselőkkel akar tárgyalni, de vállalta, hogy a deficit 3 százalék alá megy, és az államadósság csökkenni fog, vagyis nem lesz fordulat a kormány egyensúlyra törekvő gazdaságpolitikájában.

A százmilliárdos pluszhiány kezeléséről csupán annyit mondott: a költségvetés kiadási és bevételi oldalát is érintő lépésekkel és a vállalkozások helyzetét könnyítő bürokráciacsökkentéssel kezelik. Mint mondta, nem a gazdasági előrejelzést módosítják, hanem "a kormány igazodik a valósághoz". Az elemzők szerint a kormánynak összesen mintegy 650-700 milliárd forintos kiigazítást kell tennie.

Nem várhatók ugyanakkor az adózást érdemben érintő változások, a kormány nem enged „az arányos adórendszer teljes kiépítésének politikájából”, a miniszterelnök szerint két-három nagyon fontos elem hiányzik még ahhoz, hogy miénk legyen Európa "legegyszerűbb, legkedvezőbb, legátláthatóbb" adórendszere. Arra a kérdésre, hogy nem várható-e a szuperbruttó 2012-re tervezett kivezetésének, vagyis a jövő évi szja-csökkentésnek az elhalasztása, Orbán nem válaszolt- írja az Index.

Az internetes oldal, a Portfolio.hu szerint a legfontosabb részletek:

A miniszterelnök szerint a kormány három fontos dologhoz tartja magát: a kitűzött hiánycélhoz, az államadósság csökkentéséhez és az arányos adórendszerhez. A miniszterelnök szavai pozitívan értékelhetők – a Portfolio.hu szerint.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #1 Dr. Tóth 2011-08-21 16:53
Az nagyon jó, hopgy a kormány tartja a hiánycélt. De a növekedés leállása egy tragédia. Azt jelenti, hogy nem térünk magunkhoz a korábbi visszaesésből. Sehol sem képződik többletjövedele m, sem az önkormányzatokn ál, sem a lakosságnál. Mindenki mindenkinek csak tartozik. Ez maga az elszegényedés! Sorban fognak kiborulni az éjjeliedények, ahogy elfogynak a tartalékok. És már szinte mindenhol ez a helyzet. Nem nagyon látok kiutat, egymagunk ebből a helyzetből nem fogunk tudni kijönni. Meg kellene próbálni az IMF segítségét kérni, ha szeretjük, ha nem, álljon mögénk. Rengeteget tettünk az adósság csökkentéséért, szükség lenne olyan támogatásra, ahol nem csak a költségvetés javítására lehet koncentrálni, hanem a növekedés beindítására, hogy legyen pénzünk a szükséges átalakítások finanszírozásár a. Szerintem nincs magyar út, amikor egész Európa recseg, ropog.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?