Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Zárul a pályázat: szociális földprogram megemelt kerettel PDF Nyomtatás
2011. augusztus 04. csütörtök, 08:30

 

konyhakert_romaAugusztus ötödikéig pályázhatnak a települések a szociális földprogram új pályázati kiírására. Egy-egy önkormányzat négyszázezer és négymillió forint közötti támogatást kaphat a szociális földprogram háromszázmilliós keretéből.

A szatmári kistérség 49 települése közül már eddig is sokan részt vettek a pályázatokon, de most ismét nekivágnak, hiszen több a pénz, s a programhoz közfoglalkoztatás is társul – adta hírül a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsora. Milotán már működik a program, ott uborkát termelnek, Túristvándin pedig 25 család vesz részt a termelésben, de majdnem mindegyik család kapcsolódik valahogy a programhoz. Az öt hektáron megtermelt zöldség egy részét a település szociális étkeztetésénél használják fel.

A jövőben közfoglalkoztatás is társul majd a szatmári településeken a programhoz. A három hónapos munka már szeptemberben elindul, önkormányzatok pályázhatnak egyházi szervezetekkel vagy a helyi cigány kisebbségi szervezetekkel közösen. Az a feltétel, hogy legalább két embert bevonnak a közfoglalkoztatásba. Ők a saját földjeiken kívül fizetésért az önkormányzat földjén is dolgoznak, ahol a település ellátásához szükséges nyersanyagot, zöldséget termelik meg közfoglalkoztatásban.

A szociális földprogramra fordítható pénz összege 130 millióról több mint 300 millió forintra nő, egy-egy önkormányzat ebből 400 ezer és négymillió forint közötti támogatást kaphat. A közfoglalkoztatásra összesen egymilliárd forintot szán a szaktárca. Úgy számol, hogy legalább háromezer embert lehet majd így bevonni a munka világába. A program a következő években bővülhet, akár szociális szövetkezeti hálózat is létrejöhet a hátrányos helyzetű térségekben.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+2 #1 valami 2011-08-06 11:33
Végre valami elindul.Nagyon jó ötletnek tartom.Mi már csináljuk.Nálun k évek óta megy és jól müködik.Ami viszont gond lehet, hogy segíteni kellene ezeket a településeket az értékesítési csatornákban,me rt nálunk is keletkezik felesleg amit a helyi konyha illetve helyi piac már nem bír el,ezért kellene egy hálózat, aki a felvásárlással foglalkozna természetesen állami konyhákra.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?