Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. jan. 31., kedd, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.

Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) – Tarlós szerint gittegylet PDF Nyomtatás
2011. július 13. szerda, 09:00

 

gittA budapesti kerületek megmaradásáért harcolnak és akár parlamenti szavazataikat is bevetnék ennek érdekében azok a budapesti fideszes polgármesterek, akik múlt héten kötöttek budapesti önkormányzati szövetséget. A szövetség tagjai azt állítják, nem szeretnének zsarolni senkit, de nem hagyják „ledarálni kerületüket”. A szövetségből kimaradt a főpolgármester, aki „súlytalan gittegyletnek” nevezte a szövetséget írja cikkében az Origo.

 

Az [origo] által megkérdezett kerületi polgármesterek szerint a BÖSZ „nem egy újabb szervezet lesz a sok közül”, hanem egy szövetség, amelynek tizennégy olyan városvezető is tagja, akik fideszes országgyűlési képviselők is. Vagyis a polgármesterek szerint a kormány nem hagyhatja figyelmen kívül a BÖSZ álláspontját az önkormányzati törvény tárgyalásánál.

Tarlós István, aki szintén a Fidesz és a KDNP támogatásával lett tavaly főpolgármester, múlt szerdán egy sajtótájékoztatón "súlytalan gittegyletnek" nevezte a szövetséget, amely szerinte „nem válhat a kormány hivatalos konzultációs partnerévé". Majd múlt csütörtökön, egy nappal az alakuló ülés előtt közleményt adott ki, amely szerint „a főváros vezetése sajnos nem tudja komolyan venni a szerveződést", és az elmúlt huszonegy évből egyetlen budapesti szerveződésre sem emlékszik, amelynek komoly érdekérvényesítő hatása lett volna

Egy országgyűlési képviselőként is dolgozó fideszes polgármester viszont úgy látja, hogy a kormánynak mindenképp tárgyalnia kell a BÖSZ-szel, mert „helyet foglal benne tizennégy fideszes képviselő is, akiknek a szavazata kell a kétharmadhoz". (A Fidesznek és a KDNP-nek 262 képviselője van, a kétharmados többséghez 258 képviselő szavazata kell.)

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #2 Selce 2011-07-14 06:55
Csak az érintett polgármesterek érdeke, hogy a kerületek továbbra is ilyen erős maradjanak, viszont igen komoly lobbierővel rendelkeznek. Rögös az önkormányzati rendszer átalakításának útja ...
Idézet
 
 
+13 #1 bellum omnium kontra omnes 2011-07-13 09:29
A kiskirályok harcolnak a császárral a szemétdombjukér t. Szánalmas, leszerepelt bagázs.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?