Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Megduplázzák a szociális földprogram keretét PDF Nyomtatás
2011. július 07. csütörtök, 06:30

 

foldprogramIdeiglenesen felfüggesztették a szociális földprogram pályázati kiírását, amíg a közfoglalkoztatási programok átadás-átvétele megtörténik a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium között. A tavalyi 130 millió forintnál lényegesen több, háromszázmillió áll idén rendelkezésre a programhoz.

Megújul a szociális földprogram, egyebek mellett azzal, hogy közfoglalkoztatást is társítanak hozzá. A három hónapos munka már szeptemberben elindul, az önkormányzatok az egyházi szervezetekkel vagy a helyi cigány önkormányzatokkal közösen pályázhatnak - mondta az MR1-Kossuth rádióban a társalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, Balog Zoltán.

Egy-egy önkormányzat 400 ezer és négymillió forint közti összeget kaphat a programra elkülönített 300 millió forintból.

A 90-es évek elején indult szociális földprogramhoz a szatmári térség negyvenkilenc települése közül tizenhárom csatlakozott. Mintaértékű programok is vannak közöttük.

Panyolán például leginkább konyhakerti növényeket termelnek az emberek, az önkormányzat földjein is termelnek amellett, hogy a saját kertjüket művelik, a zöldség, a gyümölcs pedig a helyi közétkeztetésbe kerül. Az önkormányzat közel fél hektáros területen gazdálkodik.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?