Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Kötelező óraszám helyett kötelező munkaidő lesz az iskolákban PDF Nyomtatás
2011. június 10. péntek, 09:30

 

hoffmann_rozsa02A készülő közoktatási törvény koncepciójában beállott változásokról tájékoztatta az oktatásért felelős államtitkár az Országos Köznevelési Tanács és az Országos Kisebbségi Bizottság tagjait. A december óta érkezett ötezer oldalnyi észrevételt, javaslatot folyamatosan dolgozzák fel, és építik be a tervezetbe az államtitkárságon.

Az oktatási államtitkárság közleménye szerint a megbeszélést Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár hívta össze, és a közoktatás-fejlesztés aktuális kérdéseiről tájékoztatta a döntés-előkészítő, véleményező és javaslattevő országos szakértői szervezet, valamint az önkormányzatok által delegált kisebbségi bizottság tagjait.

Az egyik változásként említette, hogy a pedagógus-életpályamodell beépült a közoktatási törvény koncepciójába. Közölte: ez garancia arra, hogy a törvény változásával hosszú távon méltó munkakörülményeket és jövedelmet biztosítsanak a pedagógustársadalomnak.

A jövőben nagyobb szerepet vállal az állam az intézmények fenntartásában, és változik a pedagógusok bérezése is – mondta el az államtitkár. A kötelező óraszám helyett az iskolában töltendő kötelező munkaidőt veszik alapul a jelenleginél magasabb bérek megállapításánál.

A tanácskozás résztvevői több hasznos javaslatot fogalmaztak meg annak érdekében, hogy a törvény valóban hosszú távon biztosítsa az oktatás színvonalának, a pedagógusok életkörülményeinek javítását – olvasható a közleményben. Hoffmann Rózsa elmondta, hogy az Országos Köznevelési Tanács és az Országos Kisebbségi Bizottság is megkapja a tervezet új változatát, amikor a kormány kialakította egységes álláspontját a sarkalatos kérdésekben.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?