Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. okt. 01., szombat, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.

Az önkormányzat és a vendéglősök fizetik a rendőröket PDF Nyomtatás
2011. június 09. csütörtök, 07:30

 

igazoltatasKét rendőrjárőr finanszírozását magára vállalta Gyula város önkormányzata a helyi vendéglátós vállalkozókkal közösen. A polgármester abban bízik, hogy az idegenforgalmi szezonban így egyszerre tud eleget tenni a város a szórakozás, illetve a pihenés miatt a fürdővárosba érkezők és a lakosság igényeinek.

A közelmúltban megállapodás született hat belvárosi szórakozóhely, a rendőrkapitányság és az önkormányzat között, s ennek alapján Gyula városa havi 102 ezer, a vendéglátósok pedig 72 ezer forinttal támogatják, hogy két gyalogos járőr lásson el szolgálatot a belvárosban – tájékoztatta a nyilvánosságot Görgényi Ernő polgármester. Az összefogás alapján a nyári hónapokban minden pénteken és szombaton este a szokásos szolgálaton túl egy további gyalogos járőrpár lát el szolgálatot a gyulai rendőrség részéről este 11 órától másnap hajnal öt óráig – írta meg az mno.hu.

A gyulai képviselő-testület szerint a városban a közbiztonság jónak tekinthető, ám az idegenforgalmi szezon beindulásával az éjszakai szórakozóhelyekről távozók zavarhatják a belváros lakosságának és a vendégeknek a nyugalmát – indokolta a döntést Gajda Róbert, a város alpolgármestere, országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP). Elmondta, hogy már a tavalyi választási kampány során több ilyen jelzést kapott a belvárosban élőktől. Ezért az önkormányzat tárgyalt az érdekelt vendéglátósokkal és a helyi rendőrség vezetőivel annak érdekében, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet a kérdéses időszakokban.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+13 #3 hát ja! 2011-07-12 12:37
Fel kell állítani a Visegrádi Országok mintájára az önkormányzati rendőrséget az állami mellett!
Idézet
 
 
0 #2 paloc 2011-06-25 21:46
No komment !Két pofon és négy kifli . Nincs ezzel semmi gond csak valaki a 80 éves Rozi néninek mondja el miért rabolták ki .
Idézet
 
 
0 #1 Gyenes Zoltán 2011-06-09 08:09
Ez hír érdekes felvetéseket hoz felszínre.Én úgy tudtam ,hogy a rend fenntartás állami feladat és monopólium(Lásd Gyöngyöspatai ügy kommunikációja. )Ez a hír azt sugallja ,hogy akinek pénze van (legyen az önkormányzat ,vállalkozás,va gy magánszemély )az "egyenlők közt" lehet első is. Mi esetünkben nincs lehetőség támogatás nyújtására a rendőrség számára így ott állunk a sor végén.Remek irány ,hajrá demokrácia!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?