Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Közmeghallgatásokat szervez az önkormányzati törvényről az LMP PDF Nyomtatás
2011. június 02. csütörtök, 08:47

 

szilagyi_peter_lmpA Lehet Más a Politika az ország minden településén falugyűléseket, illetve közmeghallgatásokat akar szervezni, amelyeken a lakók beszámoltatnák a körzet országgyűlési képviselőjét az önkormányzati törvényjavaslatról - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi Péter országgyűlési képviselő.

A párt ezzel azt szeretné elérni, hogy a politikusok vonják be a lakosságot is az önkormányzati reform megtárgyalásába. A képviselő emlékeztetett arra, hogy a Belügyminisztérium önkormányzati koncepciója számos ellenérzést szült. Ennek kapcsán úgy vélekedett, nem szabad eltűrni, hogy „zárt ajtók mögött, politikai paktumok határozzák meg”, hogyan élnek majd egy-egy településen az emberek. Az LMP nevében arra kért minden állampolgárt és minden települési vezetőt, hogy kezdeményezzék ezeknek a falugyűléseknek az összehívását még a nyár elején – tudósított az MTI.

Falusi Norbert, a párt választmányának önkormányzati ügyvivője azt hangsúlyozta, hogy azokon a településeken, ahol rendelkeznek önkormányzati képviselőkkel, politikusaik mindenképpen kezdeményeznek ilyen közmeghallgatásokat. De készítettek egy felhívást, amelynek segítségével azokon a településeken is kérvényezheti a lakosság a közmeghallgatásokat, ahol nincs LMP-s képviselő.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?