Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. okt. 01., szombat, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.

Összedobták a benzinpénzt a járőröző rendőröknek PDF Nyomtatás
2011. május 30. hétfő, 11:00

 

rendorautoA bűnözés csökkenését várja cserébe annak a tizenkét, Mohács környéki kistelepülésnek az önkormányzata, amelyek több mint 600 ezer forintot adtak össze azért, hogy a falvaikban járőrszolgálatot teljesítő rendőrök a hivatalos normán felül is tudjanak tankolni.

A Baranya megyei kistelepüléseken szinte mindennaposak a kis értékű lopások. A besurranó tolvajok állatot, terményt visznek magukkal.

Az önkormányzatok nem szeretnék, ha az állandó járőrözésnek az lenne az akadálya, hogy kimerült a rendőrség havi üzemanyagnormája. Emiatt 630 ezer forint értékű üzemanyagkártyát kapott a rendőrség a tizenkét Mohács környéki falutól. Az érintett falvak közül több halmozottan hátrányos helyzetűnek számít.

Az összeget a lakosság arányában adták össze. „Gyakorlatilag a 12 település mindegyike pénzhiánnyal küszködik, de azért ezt a 20-50 ezer forintos kiadást ki lehet szorítani mindenhol” - mondta a hírTV-nek Szebrény polgármestere, Kertész Attila.

Az önkormányzatok megállapodása a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysággal 2012 márciusáig szól. Ha a tapasztalatok alapján javulnak a bűnözési mutatók, terveik szerint tovább támogatják a körzeti megbízottak járőrözését.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?