Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. szept. 24., szombat, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Átfogó egyeztetést terveznek az önkormányzati törvényről PDF Nyomtatás
2011. május 24. kedd, 08:00

 

kerekasztalTanácskozott egymással az új önkormányzati törvény koncepciójáról a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének két vezetője. Egyetértettek abban, hogy átfogó egyeztetés végett össze kell hívni az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fórumát.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Tállai András és munkatársai 2011. május 19-én tárgyalást folytattak Schmidt Jenővel, a TÖOSZ elnökével és dr. Zongor Gáborral, a szövetség főtitkárával a minisztérium által közzétett új önkormányzati törvény vitaanyagáról.

A TÖOSZ vezetői kinyilvánították, hogy továbbra is szükségesnek tartják az önkormányzati rendszer átfogó átalakítását, ugyanakkor hangsúlyosan felhívták a kormányzat figyelmét, hogy egyes közszolgáltatási feladatok részbeni, vagy teljes államosítása jelentős többletforrást igényel.

A jelenleg ismert koncepcióról szóló álláspont kialakítását nehezíti, hogy az egyes ágazati elképzelések még nem teljesen egyértelműek, ezért a TÖOSZ vezetői javasolták, hogy kerüljön sor az ügyben átfogó kormányzati egyeztetésre, amelynek a lehetséges formája az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fóruma (ÖNEF).

A belügyi államtitkár egyetértett az ÖNEF összehívásával, melynek tervezett időpontja június második hete.

A felek megállapodtak a tárgyalások folytatásában és az információk cseréjében. A TÖOSZ elnöksége május 24-ei ülésén fogja kialakítani állásfoglalását az önkormányzati rendszer tervezett átalakításával kapcsolatban. Az állásfoglalás alapját képezik a TÖOSZ testületeinek korábbi döntései, valamint a belügyminiszteri anyagra küldött észrevételek, szakmai értékelések.

A TÖOSZ az önkormányzati rendszer átalakításáról országos vitasorozatot indít a hét régióban. A rendezvénysorozatra csak a TÖOSZ tag települések képviselőit hívják meg. Helyszínek és időpontok a szövetség honlapján.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Tolnai László 2011-05-26 17:18
A feladatfinanszí rozástól azt várja a koncepció, hogy ne lehessen másra költeni a pénzt, mint amire megcimkézték. Ellentétben az eddigi időszakkal, ahol egy kötelező feladatra 50% normatívát adtak, és azt bármire elkölthették felelőtlenük!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?