Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 26., vasárnap, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.

Mindent egy ablaknál, a járási hivatalban PDF Nyomtatás
2010. szeptember 16. csütörtök, 13:17

egy_ablakAz a kormány terve, hogy 2013 végéig járási hivatalokat állít fel, így az emberek a lakóhelyükhöz közel intézhetik minden ügyüket az anyakönyvezéstől a gyámügyig, az építési engedélytől a személyi okmányok cseréjéig.

 

A közigazgatási minisztérium államtitkára, Szabó Erika a Népszabadságnak beszélt erről. Az előkészítő munka még folyik, ezért arról továbbra sem árult el semmit, hogy a rendszerváltozás előtti 83 járási székhelyet kívánják-e visszaállítani, vagy a 168 kistérség válhat-e helyi igazgatási központtá. Az az egyik legfontosabb szempont, mondta, hogy az embereknek minél kevesebbet kelljen utazniuk. Jelentősen bővül az interneten keresztül lebonyolítható ügyek köre is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #10 Falusi nótárius 2011-12-05 19:20
Tudjátok mi a különbség lakóhelyünkhöz közel vagy lakóhelyünkön intézni ügyeinket? A mi településünk viszonylatában ez 42 km, OGY-i képviselői költségtérítés nélkül.
Idézet
 
 
+9 #9 a messziről jött 2011-11-09 10:03
"Az a kormány terve, hogy 2013 végéig járási hivatalokat állít fel, így az emberek a lakóhelyükhöz közel intézhetik minden ügyüket az anyakönyvezéstő l a gyámügyig, az építési engedélytől a személyi okmányok cseréjéig."

Teljesen igaz ez a megállapítás. Az emberek a lakóhelyükhöz közel intézhetik minden ügyüket. Mert eddig ezeket szinte mind a lakóhelyükön intézték. Már csak az a kérdés, mit gondolunk közelinek, 20 km, 30?
Mert ugye, ezek közül egyik ügyet se kellett távolabb intézni, mint ahol a járások lesznek.
Idézet
 
 
+14 #8 Giga Hivatalónia 2011-01-30 20:48
Ésszerű az lenne, ha körjegyzőségek működnének, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak a minisztériummal és a központi állami szervekkel-ez olcsóbb, mint a járási hivatal, mert ahhoz egy tornacsarnok kell, hogy az ügyfeleket fogadják! Ez nem lesz olcsóbb senkinek, az állampolgárnak főként nem, és embertelen!A megyéken nincs szükség két szintű önkormányzatokr a erre sehol a világban nincs is példa, a megyei jogú város önkormányzata mellett semmi értelme a közgyűléseknek és a mögöttes apparátusnak, és végül is itt lehetne megtakarítani a milliárdokat, mert a bérek itt egyes személyek viszonylatában is milliós nagyságrendet tesznek ki. Ezt az egészet olyan találta ki, aki nem dolgozott a szakmában , nem találkozott még elkeseredett emberekkel, akik nem láttak még könnyes szemeket, mert megalázó segélyért és segítségért jönni, és ezeket az embereket fogják sújtani, hogy utazzanak,inter netezzenek! Miből? Hogyan?
Idézet
 
 
+5 #7 Bandi bácsi 72 éves 2010-12-30 14:28
Be se tudom kapcsolni a számítógépet, akkor hogyan kérjek segélyt interneten keresztül az egyablakos ügyintézőtől.
Idézet
 
 
0 #6 Járóka György 2010-12-30 14:25
A feleségem matek tanár,tehát ilyen szemszögből vizsgálja a helyzetet, én földrajzot tanítok közel negyven éve, így nemcsak a számok világa számít, hanem az emberek véleménye is, akik ügyfelek lesznek, és akik nagy része a Fideszre szavazott. Talán még nem bánták meg.
Idézet
 
 
0 #5 Járóka Györgyné 2010-12-30 14:20
Korszerűsíteni úgy kell, hogy egy egyszerű számtani művelet támassza alá, hogy melyik rendszer kiépítése az olcsóbb: a 168 kistérségi központ, vagy a 83 járási székhely. Figyelembe véve a személyi állományt - mit neked munkanélküliség ; az infrastrukturál is állapotokat-inf ormatikai felszereltséget , az állampolgárok igényeit - szükségleteit, az internetes ügyintézés szakmai és egyéb feltételeit.
Idézet
 
 
+15 #4 Éva 2010-12-30 12:46
Hát kis településeken biztosan ki lesznek akadva az emberek. Már most ki vannak akadva, ha hiánypótlás miatt még egyszer vissza kell jöjjenek a hivatalba.
Egyetértek, a korszerűsítésse l, de nem értem, hogyha ilyen nagy átalakításra készülnek, akkor 2010. novemberében mért kapott minden magyar település teljesen új ASZA gépet,monitort, 2 db nyomtatót. Mi lesz a régi gépek sorsa és mi lesz majd 2013-ban a most átadott gépek sorsa?
Ha szinte minden jegyzői (államigazgatás i) hatáskört elvesznek, akkor mi lesz a jegyzőkkel, na meg az ügyintézőkkel?
Idézet
 
 
-3 #3 Hencz Dénes 2010-09-26 07:16
Én is egyetértek. Állítsuk vissza korszerűsített formában a jól bevált, de korábban különbözö okoknál fogva megszűntetett intézményeket. A városkörnyéket ellátó hivatalokhoz az okmányirodák, az építéshatósági ügyintézés átszervezésének sikerei bőségesen adhatnak municiót.
Idézet
 
 
-9 #2 dr. Kónyi-Kiss Gáborné 2010-09-17 06:38
Teljes mértékben egyetértek az elképzeléssel. Az államigazgatási feladatok ellátásának írányítása, szakmai koordinációja és nem utolsó sorban a finanszírozás nem az önkormányzati feladatellátást kell, hogy terhelje. A tudományos publikációk sora bizonyítja az alsó középszintű államigazgatási feladatellátás létjogosultságá t.
Idézet
 
 
0 #1 Erdei Péter 2010-09-16 15:45
Hurrá, végre megvalósul az egyablakos ügyintézés. Bár kétséges és költséges lehet a területi államigazgatás infrastrukturál is, személyi és tárgyi feltételeinek átalakítása.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?