Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

A megyei kormányhivatalok után a járásoknál is nyílnak kormányablakok PDF Nyomtatás
2011. április 15. péntek, 07:00

szabo_erikaKét év múlva rend lesz a túlburjánzó szervezetek között, a szakigazgatási szervek mindegyike integrálódik a megyei kormányhivatalokba. Az ezt követően bevezetendő járási rendszer nem újabb önkormányzati képviseleti szintet jelent, hanem a kormány feladatait ellátó közigazgatási egységként működik majd, szabályozott feladatkörrel.

 

Idén a legnagyobb forgalmú ügyintézést lebonyolító hivatalokat „csatornázták be” a kormányhivatalokba, ezeket fogják követni többek közt a vízügyi igazgatóságok és a nemzeti parkok kirendeltségei, és 2013 végéig létrehozzák az igazi egyablakos ügyintézést, minden szakigazgatási szerv integrálódik - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, Szabó Erika Debrecenben az MTI híre szerint. „2013 végéig rendet teszünk a túlburjánzó szervezetek között” - közölte.

Elmondta még: az a cél, hogy az összes hatósági ügyet a kormányablakoknál lehessen intézni, „ne kelljen az embereknek minden hivatal helyét és nyitva tartását fejben tartaniuk”. Véleménye szerint a területi közigazgatás szintjén ez történelmi átalakítást fog jelenteni.

Beszélt a 2013. január 1-jével bevezetendő járási rendszerről is. Hangsúlyozta, hogy ez nem önkormányzati képviseleti szint, hanem a kormány feladatait ellátó közigazgatási egységként működik majd. Ezzel kapcsolatban folyamatosan egyeztetnek a Belügyminisztériummal, hiszen részletesen szabályozni kell az állam és az önkormányzatok feladatköreit.

Azt is megemlítette, hogy a jegyzők jelenleg leterheltek, hiszen olyan feladatokat is rájuk testált az állam az elmúlt években, amelyek nem önkormányzati hatáskörbe tartoznak. Miután ezt szabályozták, várhatóan 2013 végére, a járási székhelyeken is nyílnak kormányablakok.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Török István 2011-04-15 12:06
Alakul ...
Jó lesz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?