Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. nov. 27., vasárnap, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.

Ok nélkül aggódnak az önkormányzatok és a tanárok? PDF Nyomtatás
2011. április 14. csütörtök, 13:00

hoffmann_rozsa01A kormány nem vonja magához az iskolák irányítását, mondta az önkormányzatok megnyugtatására az illetékes államtitkár. Az, hogy a pedagógusok bérének és járulékainak folyósítását átveszi, csak annyit jelent, hogy az állam nagyobb szerepet vállal az oktatási rendszer finanszírozásában. Az iskolafenntartás az önkormányzatoknál marad.

 

Többen úgy gondolják, hogy az oktatás, tehát, hogy kinek, mikor és mit tanítanak, politikai kérdés, mert a tananyag beállítottságot, mentalitást formál – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az MR1- Kossuth rádióban. Véleménye szerint inkább értékrendbeli és kulturális kérdés az oktatás. A nemzeti alaptanterv jelenleg is folyó kidolgozásában sem pártok, hanem kizárólag szakemberek vesznek részt, de abban biztos, hogy az ellenzék éles kritikával illeti majd az elkészült terveket – jegyezte meg.

Hoffmann Rózsa szerint az állam nem veszi át az iskolák irányítását az önkormányzatoktól, nagyobb szerepet vállal az oktatási rendszer finanszírozásában, amikor átveszi a pedagógusok és a munkájukat segítők bérének és járulékainak folyósítását. Az iskolafenntartást az önkormányzatoknál hagyja.

Arról is szólt, hogy a pedagógusok állásaikat féltik a tankötelezettség korhatárának tervezett leszállítása miatt, de szerinte erre nincs okuk. Nem tartja valószínűnek, hogy a tanulók tizenhat évesen tömegesen hagynák ott az iskolát.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+2 #3 Remete Ágnes 2011-04-18 05:48
Ha csak a központosítás ötlete van meg a reformból, az kevésnek tűnik. Ahhoz elég egy 9 évre megválasztott hatóságvezető, de drágább és rosszabb lesz. Van mit átalakítani, de ne ideológiák mentén, és több helyismerettel. Nem a költségvetés egyenlege, hanem a gyerekeink, így az ország jövője a tét!
Idézet
 
 
+6 #2 Dr. Riedl István 2011-04-14 23:02
Nagyobb szerepet szán az okatás fiananszírozásá nak, az önkormányzatoké marad az ingatlanok fenntartása, nem a kormány irányítja az iskolákat. Ezek egymással és a várható valósággal ellentmondó mondatok az eddig 60%-os értékű normatívákkal a háttérben és az erősen takarékos kormányprogram fényében.
Idézet
 
 
+9 #1 Gyenes Zoltán 2011-04-14 19:46
Jó lenne már a "parasztvakítás on" túl esni ,húszféle variáció hangzott már el e- témában.Csak egyetlen aprócska kérdés ,honnan finanszírozza azt az összeget a kormány ,amit eddig nem adott át az önkormányzatokn ak a feladatellátásh oz ?Azon egyszerű hivatkozással "hogy üres a kassza"
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?