Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. júl. 14., kedd, Örs és Stella napja van. Holnap Henrik és Roland napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Segély helyett munkát ajánlanak PDF Nyomtatás
2011. április 13. szerda, 12:00

szita_karoly01Földet biztosít a megélhetés érdekében Kaposvár önkormányzata azoknak az embereknek, akik képzettség hiányában nem találnak munkát maguknak, jelentette be Szita Károly polgármester. A harminchat hektáros területen az érintettek megtermelhetik az önellátásukhoz szükséges zöldségeket. A program júniustól indul.

 

Segély helyett továbbra is munkát tudnak ajánlani Kaposváron annak a több mint ezer rászorulónak, akik a városi intézményekben vagy a közterületeken dolgoznak. A zöldfoglalkoztatási program azoknak szól, akik kellő iskolai végzettség hiányában másutt nem kapnak munkát – írja a kapos.hu.

Az önkormányzat a Kaposvári Szociális Szövetkezettel állapodott meg, hogy foglalkoztassa az alacsony végzettségű munkanélkülieket, akik így a mezőgazdasági földeken meg tudják termelni mindazt, amire szükségük van. Ha többet termelnek, azt értékesíteni lehet a kaposvári piacon - mondta a polgármester.

A programban résztvevőket a munkaügyi központtal közösen szervezett tanfolyamon ismertetik meg a földművelés alapjaival. A zöldségtermesztési program júniusban indul. Ez is lehetőséget ad a városnak arra, hogy megközelítse, illetve elérje az Európai Unió átlagos foglalkoztatási szintjét. Ehhez 1800 új munkahelyre lenne szükség.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #3 bubu 2011-04-20 10:26
Ahol nem tudnak pl. földet biztosítani a megélhetéshez ott vajon milyen elképzelések fognak megvalósulni a munkához juttatás kapcsán?? Érdekes elgondolás, amikor még mindig órási a munkanélküliség és gyakorlatilag az országnak nincs gazdasága, ennél fogva csökken a vásárlóerő stb.
Idézet
 
 
0 #2 Fara Muci 2011-04-13 23:45
Ez tényleg egy lehetőség. De szervezni is kell a munkát, a munkamegosztást , jó lenne ha az érintettek maguk közül választanának vezetetőt.
Idézet
 
 
+1 #1 Pénzügyes 2011-04-13 23:14
A 36 hektár, az 360000 m2, ami több mint ezer rászorulónak nem túl sok, de aki a kicsit nem becsüli az a sokat nem érdemli, mondja a bölcs népi mondás. Valahol el kell kezdeni, bízni kell benne, hogy sikeres, követendő példa lesz, bár vannak olyan tapasztalataim, hogy végignézve a telkekhez kapcsolódó kerteken, sajnos sok az elhanyagolt, nem művelt terület, pedig az a sajátjuk. Nyolcvanhét éves apósom egyfolytában háborog az ilyen látvány miatt. Az Övé mindíg rendben van. Legyes sikeres a kezdeményezés!! ! Jó lenne ha Szita Károly úr kedvező tapasztalatokró l tudna egy későbbi időpontban tájékoztatót adni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár