Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. okt. 06., csütörtök, Brúnó és Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.

Középiskolák átadósorban PDF Nyomtatás
2011. április 07. csütörtök, 07:30

enying_gimnaziumTöbb mint egy évig még Enying önkormányzata működteti a helyi gimnáziumot és az idősek otthonát, utána a Fejér megyei önkormányzattal közösen döntenek az intézmények sorsáról. Kistarcsa önkormányzata viszont haladéktalanul visszaadja Pest megyének a helyi szakközépiskolát és gimnáziumot. A megye köszöni, de nem kéri.

 

Az enyingi polgármester belátta, hogy hibát követtek el, amikor a megye tudta, megkérdezése és tájékoztatása nélkül arról döntöttek a képviselők racionalizálás címén, hogy az intézmények működtetését átadják. A hírre a közgyűlés elnöke levélben arról értesítette a polgármestert, hogy megszüntetik a két intézményt, mert a már meglévőket is alig tudják fenntartani. A megyei közgyűlés elnöke és Enying polgármestere kedden egyeztetett az ügyről először.

Az intézmények jövő júliustól kerülnének át a megyéhez. Így az a kompromisszum körvonalazódott, hogy megvárják, milyen változások lesznek addig az önkormányzati feladatellátásban – írta meg a hirszerzo.hu.

A kistarcsai önkormányzat viszont semmiképpen sem kívánja tovább működtetni a Flór Ferenc Egészségügyi Szakközépiskolát és Gimnáziumot, így visszaadta Pest megyének. A megyei közgyűlés döntése értelmében a tanulókat Aszódon, a Petőfi Sándor Gimnáziumban, illetve Gödöllőn, a Madách Imre Szakközépiskolában helyezik el, a tanárok sorsát "átgondolják" - közölte a megyeháza sajtófőnöke, Ambrus András.

Kistarcsa csak a további működtetésről mondott le, az iskola épületéről, illetve vagyonáról nem. De ha a megyeháza megkapta volna a kistarcsai ingatlant, az ismert pénzügyi nehézségek miatt akkor sem tudnák finanszírozni az iskola önálló működését – jegyezte meg Ambrus András.

A megszűnő középiskola igazgatója, Lukács Ferencné szerint a közoktatási törvény kimondja, hogy ilyen esetben a működtetési joggal együtt az ingatlant is át kellene adni a megyének. Ha ez megtörténne, megmaradhatna az iskola, mert egy szervezet jelezte, hogy finanszírozná a további működést - állítja az igazgató. "A középiskola megszűnése miatt csaknem harminc pedagógus, illetve más munkakörben dolgozó elbocsátásának előkészítésére kaptam utasítást" - idézi Lukács Ferencné szavait az eduline.hu, amely a közoktatás 2011 évi problémáit is jellemzi.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?