Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

A részletes vita végéhez értek az alkotmányozók PDF Nyomtatás
2011. április 04. hétfő, 07:30

alkotmanyozasHétfői egynapos ülésén a kormánypárti alaptörvény-javaslat részletes vitájának befejezésével folytatja alkotmányozó munkáját az országgyűlés. Ha a későbbiekben nem érkeznek további módosító indítványok, a képviselők ekkor szólhatnak hozzá utoljára a készülő alaptörvény tervezetéhez.

 

A pénteken kezdődött részletes vitához hasonlóan a hét első napján is terítékre kerülhet az a kormánypárti frakcióvezetők által benyújtott javaslat, amely tizenötre növelné az Alkotmánybíróság létszámát, és amely költségvetési kérdésekben csak akkor jogosítaná fel ismét teljes körű döntésre a testületet, ha az államadósság a GDP 50 százaléka alá csökken – emlékeztet az MTI jelentése.

Az alkotmányozás előzetes menetrendje alapján a parlament alkotmányügyi bizottsága április 6-án és 7-én ül össze utoljára. Ha nem születnek újabb módosító javaslatok, akkor a határozathozatalok előtt már csak az országgyűlés elnöke, Kövér László előterjesztői zárszava következik.

Az új alkotmány április 18-ra tervezett elfogadásáig az országgyűlés nem tárgyal más előterjesztéseket. A végleges alkotmányjavaslat elfogadásához a képviselők kétharmadának igen szavazata kell. Az államfő várhatóan április 25-én, ünnepélyes keretek között írja alá a szöveget.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?