Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Gémesi György az önkormányzati változásokról PDF Nyomtatás
2011. március 28. hétfő, 12:00

gemesi_gyorgy_dr02Tűzoltásra talán már elegendő lesz az harmincegymilliárd forint, a tavalyi összeg duplája, ami az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések rendelkezésére áll - mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő polgármestere.

 

Az önkormányzatokat érintő változtatások között (önkormányzati reform 2011) van az oktatási intézmények fenntartói jogosítványának megváltoztatása is, de ezzel sok polgármester nem ért egyet. Kecsegtető az, hogy az állam átveszi a bérek finanszírozását – magyarázta Gémesi György a Vasárnapi újság műsorában -, de ezzel olyan más jogosítványokat is átvesz, mint például az intézmények vezetőinek kinevezése, ami sérti az autonómiát. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének az a véleménye, hogy az alapfokú oktatás helyben van a legjobb helyen, csupán több forrásra van szükség a biztonságos működéshez.

Az összeférhetetlenségi törvény módosítását, miszerint nem lehet valaki egyszerre polgármester és képviselő is, támogatja Gémesi György. Annak a polgármesternek, aki parlamenti képviselő is, elvileg ugyan komolyabb lobbiereje van, de a tapasztalat az, hogy mindenki a saját területén próbál meg jobb pozíciót elérni, ezért az önkormányzati érdekképviselet háttérbe szorul - mondta.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?