Hirdetés
Hirdetés
Ma 2021. okt. 15., péntek, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Kétszázmilliárd forint vidékfejlesztési pályázatra PDF Nyomtatás
2011. március 24. csütörtök, 08:00

v_nemeth_zsolt01Újra indul az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP): összesen 200 milliárd forintra lehet majd pályázni. Mezőgazdasági és kertészeti termelők, települési önkormányzatok, erdőgazdálkodók, gazdasági társaságok, nonprofit szervezetek igényelhetnek támogatást a keretből. Az eljárásrend egyszerűsödött.

 

A most meghirdetett jogcímek közül először a kedvezőtlen adottságú és a Natura 2000 területeken gazdálkodók nyújthatnak be támogatási kérelmet március végétől – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A legtöbb forrást, a teljes összeg felét az ÚMVP I. tengelyében, azaz a mezőgazdasági, élelmiszer-feldolgozási és erdészeti ágazat versenyképességének javítására lehet igényelni. Májustól a mikrovállalkozásokat és a turisztikai tevékenységek ösztönzését segítő kérelmek adhatóak be.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta: a program értékelésével egyidőben atárca az eljárásrendet is átvizsgálta. Az informatikai rendszer és a források figyelembe vételével gyorsabb, kevésbé bürokratikus, ügyfélbarát rendet alakított ki a minisztérium – olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján.

Az államtitkár a megnyitandó jogcímek közül a mikrovállalkozások támogatását és a turizmus fejlesztését segítő pályázatokat emelte ki, amelyek új munkahelyek létrehozását ösztönözhetik. A két pályázat az ötezer fő alatti, nem körzetközpontként működő falvakban lesz elérhető, ez 2772 települést, 2,8 millió lakost érint. A jogcímek támogatása idén központi forrásból valósul meg. A támogatás magas intenzitású, a beruházás teljes összegének 60-65 százaléka. Egy pályázó maximum 35 millió forintot kaphat. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva a minisztérium igyekszik 6 hónapra rövidíteni a pályázatok elbírálásának idejét. A nagyobb települések és az 5000 lakos alatti körzetközpontok az Új Széchenyi Tervből igényelhetnek hasonló hozzájárulást.

V. Németh Zsolt ismertette, hogy a LEADER Programon belül már nem csak nemzetközi együttműködésre (konferenciákra, tapasztalatcserékre), hanem annak előkészítésére is lehet majd forrást igényelni. A LEADER-csoportok például az utazás megszervezésére és a szálláshely lefoglalására is kérhetnek majd támogatást.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
-1 #2 Erdei Lászlóné 2011-03-31 12:17
Több,mint szomorú a Gyenes Úr cikke, az utolsó reménykedésből is kiábrándító!Az még inkább, ha ezeket a hozzászólásokat az "illetékesek" el sem olvassák, nemhogy próbálnák orvosolni!
Idézet
 
 
+2 #1 Gyenes Zoltán 2011-03-24 08:59
Erősen vissza kell fogni magam ,hogy kultúremberként írjak.Tegnap kaptam kézhez az elutasító határozatot e-témakörben (vidékfejleszté s)benyújtott pályázatunkra.E gy évig "szívattak"háro mszor számoltatták át a kiírás értelmezésében többféle választ adtak .Gyakorlatilag 2008-óta minden pályázatunkat elutasítottak ,volt aminek az előkészítési költségei elérték a hétmillió forintot(csator na).Igaz maradt számunkra 13kg papír utána.A nálunk folyó LEADER program az eszme megcsúfolása ,politikai alapon működő "homokozó"lehet belőle jó kis homokvárakat építeni.Hogy én csalódtam az hagyján, de a település vállalkozónak 90%- mikor induláskor győzködtem őket- csak legyintett.Aki nyert (egy) az a finanszírozás és hitelkamat miatt majdnem padlóra került.Jó lenne ha kiírók közül egy is megpróbálna egy pályázatot végigvinni ,működtetni persze a haveri sumákolás nélkül.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?