Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Közfoglalkoztatási helyzetkép Pécsről PDF Nyomtatás
2011. március 18. péntek, 12:00

moor_eszter_pecsEzernégyszázan találtak munkát a közfoglalkoztatási rendszer keretében márciustól Pécsett – közölte Moór Eszter, a népjóléti és sportbizottság elnöke a Pécsi Kistérségi Foglalkoztatási Paktum foglalkoztatási fórumán. A legtöbben a Pécsi Városgondozási Kft-nél jutnak közhasznú munkához.

 

A bizottsági elnök elmondta: kétezer-ötszázan részesülnek az úgynevezett bérpótló juttatásban, s ők azok, akik a közfoglalkoztatás rendszerében részt vehetnek. A város által elfogadott közfoglalkoztatási terv első ütemében márciusban és áprilisban munkába is állhatnak az érintettek, s a program az év végéig tart. A legnagyobb foglalkoztató a Pécsi Városgondozási Kft., ahol több százan dolgozhatnak, ám pedagógusok, szociális munkások, vagy éppen udvarosok is munkához jutnak majd a programban – írja a pecsma.hu.

A bizottsági elnök elmondta azt is, hogy a pécsi önkormányzatnak a dolgozók bérének öt százalékát kell állnia, a többi forrást az állam adja. Olyan munkalehetőséget kínálnak, amellyel érdemben tudnak segíteni az egyébként szűkös létszámkeretekkel gazdálkodó városi intézményeknek, a közterületeken pedig mindig szükség van a szorgos kezekre.

Elmondta azt is, hogy a programban kettő-négy hónapig vesznek részt az érintettek. Bár négyórás munkaidőben dolgoznak, s ennek megfelelő bért is kapnak, de az új rendszerrel azt szeretnék elérni, hogy a tartósan munka nélkül maradtak minél hamarabb, és a végzettségüknek megfelelően kerüljenek vissza a munka világába, így ha a közfoglalkoztatásban résztvevő az adott szervezetnél bevált, akkor nagyobb esélye lehet a későbbiek állandó helyet találni ugyanott.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?