Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. júl. 13., hétfő, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Bérkiegészítést kapnak cafetéria helyett a kiskeresetű közalkalmazottak Pécsett PDF Nyomtatás
2011. március 17. csütörtök, 20:00

cafeteria02Frissítve! Megszavazta Pécsett a képviselő-testület azt a költségvetési módosító indítványt, amelynek értelmében a városvezető koalíció megszüntette a közalkalmazottak cafetériáját, azaz egységes béren kívüli juttatását. Ezzel legalább száz állást mentettek meg a pénzügyi bizottság vezetője szerint. A szakszervezetek tüntetést hirdettek.

 

Tudomásul kell venni, hogy azt a helyzetet, ami eddig volt, nem lehetett tartani, lépni kellett a pénzügyi stabilitás megteremtésének irányába - mondta el a Dunántúli Naplónak Trombitás Károly, Pécs pénzügyi bizottságának elnöke. Ő volt az előterjesztője a város rendkívüli közgyűlési ülésén benyújtott költségvetési módosító indítványnak. Megjegyezte még, hogy tudomása szerint csak három magyarországi településen hagyták meg idén az egységes béren kívüli juttatást, a legtöbb helyen pedig már tavaly sem volt.

 

Az eddigi egységesen bruttó 80 ezer forint béren kívüli éves juttatás helyett most a kisebb keresetűeket segítik Pécsett. Ők sem kapnak ugyan cafetériát, de a havi bruttó 100 ezer forintnál kevesebbet keresők bérét legfeljebb havi bruttó 8500 forinttal, és legfeljebb havi bruttó 100 ezer forintra egészítik ki novemberig visszamenően. Trombitás Károly szerint a másik megoldás az lett volna, hogy embereket bocsátanak el. A cafetéria 400 millióba került volna, a bérkiegészítés 102 millió lesz; ha évi hárommilliós költséggel számolunk, így megmentették legalább száz ember állását.

Friss: Körülbelül ezer embert várnak a közalkalmazottak demonstrációjára, amelyet tíz szakszervezet tart Pécsett. Nagy Erzsébet, a PDSZ szakszervezeti ügyvivője elmondta: a megmozdulással az a céljuk, hogy a városvezetés ne alázza tovább a közalkalmazottakat a „szégyenletes és undorító” cafetériaelvonással. „A cafetériaelvonás pontosan 5679 embert érint” - mondta az ügyvivő. Őt nem engedték felszólalni a költségvetés tárgyalásakor, illetve az előzetes egyeztetéseken sem merült fel a cafetéria elvétele, így teljesen hidegzuhanyként érte a módosító javaslat – idézi az aktivistát a pecsistop.hu.

A megmozdulás az intézményi átszervezéseknek is szól. Cél e téren, hogy érdemi, normális egyesítések induljanak, a munkába vonják be a szakmát is, hogy közösen találjanak megoldást a fennálló problémákra. A demonstráció során beszédek nem lesznek, a résztvevők csupán tömegesen szeretnék felhívni arra a figyelmet, hogy ami jelenleg e két területen folyik, az egyszerűen elfogadhatatlan.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár