Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Kaposváron a munkahelyek a legfontosabbak PDF Nyomtatás
2011. február 24. csütörtök, 12:00

szita_karoly02Az év legfontosabb feladatainak többsége a munkahelyek megtartásáról és bővítéséről szól Kaposváron. Szita Károly polgármester azt is bejelentette: bevezetik a szociális kártyát, hogy az 1,4 milliárd forintnyi állami és önkormányzati támogatás azokhoz jusson, akik ténylegesen rászorulnak.

 

A munkahelyek védelme érdekében idén sem kell iparűzési adót fizetniük a legkisebb kaposvári vállalkozásoknak. Ezáltal 60 millió forint maradhat náluk. A nagyobb cégek a kaposvári modell további lehetőségeivel élhetnek, kérhetik az adófizetési kötelezettségük idejének átütemezését, pályázhatnak a foglalkoztatási alap támogatására.

Új munkahelyek jöhetnek létre a keleti ipari parkban, ahol idén megkezdődik a termelő üzemek betelepítése. Csaknem 1000 kaposvári a közmunkaprogram révén juthat megélhetéshez, s az önkormányzati beruházásoknak köszönhetően továbbra is több száz ember dolgozhat az építőiparban. Angol és olasz példák alapján előkészíti a város a zöldfoglalkoztatás rendszerének bevezetését, ennek révén a városban és környékén lévő, jelenleg parlagon heverő földeket művelhetik majd az érdeklődők.

Kaposvár polgármestere a város előtt álló feladatok közé sorolta a kiszámítható és megfizethető árakat garantáló új energiapolitika megteremtését. Ennek állomásaiként említette a biomassza üzem megépítésének előkészítését, a cukorgyári biogáz felhasználását, a Klebelsberg kollégium napenergiával történő melegvíz-ellátását, illetve a távfűtésbe bevont intézmények számának a növelését.

Kaposvár az egészséges élelmiszereket gyártó ágazat egyik meghatározó városa akar lenni, ezért az egyetem vezetésével, klaszter kialakításával egységes rendszerbe vonják be a termelőket – jelentette az Önkormányzati Sajtószolgálat.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #6 horváth zsolt 2013-10-22 13:11
drága polgármester úrnál voltam 2013
08 16 azzal a kéréssel hogy járjon utána hogy a kormétánál dolgoztam mint karbantartó majdnem két évig igére tetet kaptam drága jó polgármesterünk től hogy utána jár hogy mért kerültem lapátra , de a mai napim még nem kaptam választ , holott a polgármester úr mindig azt nyilatkozta ,hogy őneki fontos a kaposvári polgárok jóléte anyagi biztonsága munkahelyei megőrzése én ezt úgy gondolom hogy ez egy jó üzleti fogás ennél már csak az durvább hogy szita úr szlogenje az hogy nem hagyom a kaposvári családokat és szeretem Kaposvárt kérdezem én 2013 08 16 óta választ nem kaptam a kérdésemre önök szerint mi ez ha nem csak képmutatás , hogy szívemen viselem Kaposváriak sorsát.
Idézet
 
 
-1 #5 orsós vinettú 2011-10-31 21:41
szivesen látnánk közöttünk árkot ásni a pogármeser urat meg az zegész zapparátusát is.
Idézet
 
 
0 #4 kaposvári munkanélkü 2011-05-10 09:24
Tisztelt Polgármester úr!nagy tisztelője vagyok!!!!!csak az a bajom, hogy ebben a közmunka programban a legnagyobb erőfeszítésem árán sem tudok részt venni!!! Regisztrált de juttatásra nem jogosult munkanélküli vagyok,aktív korúak ellátására sem vagyok jogosult.De mivel egészséges fiatalember vagyok szeretnék dolgozni!!!!!!! Három kiskorú gyermekem nevelem élettársammal együtt 15-éve!!! Tartós munkanélküli vagyok a bürokrácia útvesztőjében !Problémám az ön meglátása szerint meg oldható a közeljövőben??? ? Tisztelettel:Ho rváth Tibor Zrínyi-u.22
Idézet
 
 
0 #3 Kaposvári család 2011-02-24 20:20
Jó itt élni Kaposváron, ilyen városvezető személyiséggel. Maradjon sokáig és bírja erővel.
Idézet
 
 
0 #2 Énekes Zoltán 2011-02-24 12:05
Én is....
Idézet
 
 
-1 #1 Dudás Ferenc 2011-02-24 12:03
Ha most lehetne szavazni az "Év polgármestere" címre én mindenképpen Szita Károly Kaposvár polgármesterére tenném voksomat.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?