Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Harmadával csökkenti a hivatal létszámát Hatvan PDF Nyomtatás
2010. december 08. szerda, 10:00

hatvan_varoshazaA hatvani polgármester, Szabó Zsolt koncepcióját a polgármesteri hivatal átszervezésére, a közalkalmazotti létszám csökkentésére és bizonyos feladatok megszüntetésére elfogadta képviselő-testület a közelmúltban. Első lépésként huszonöt embert érintő létszámleépítést terveznek.

 

De tervezik további mintegy húsz, szerződéses munkavállaló szerződésének felmondását is a heol.hu információi szerint. Így száz alá csökken a csaknem 150-es városházi létszám. A feladatok elvégzését átszervezésekkel, összevonásokkal racionalizálnák, számítások szerint évente akár százmillió forintot is megtakaríthatnak ezzel. A polgármester szerint a létszámleépítés során a munkavállalók érdekében minden lehetőséget mérlegelnének, a korengedményes nyugdíjazástól az állami támogatásokig.

Szabó Zsolt polgármester úgy gondolja, határozott lépésekre van szükség ahhoz, hogy kezelni tudják az önkormányzat 2,2 milliárdos, felhalmozott hiányát. A legfontosabb szempont az önkormányzat likviditási helyzetének fenntartása. Ugyanakkor az intézkedések a polgármesteri hivatal ügyfelekkel kapcsolatos, nagyrészt hatósági feladatait nem csorbítják, mert elsődlegesen az igazgatási teendők területére vonatkoznak. Az elfogadott tervezet szerint december végével megszűnnek a főosztályok, s feladataikat irodák veszik át.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+2 #5 aljegyző 2010-12-09 14:24
Mindenhol létszámleépítés lesz a megoldás, sőt a minisztérium is ezt preferálja, alig titkoltan. A kisebb megtakarítási lehetőségeket már megtettük, a legnagyobb költség a bér és járulékai. Eddig alíg nyúltunk a létszámhoz, most már ez következik, megkaptuk az irányt. Biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb, bizonyos létszámig, feladatig felszámolják az aljegyzői intézményt is.
Idézet
 
 
+1 #4 T. Lászlóné 2010-12-09 13:26
A nagy létszámú városi - kerületi apparátusokat le kell építeni, ez szinte mindenhol igaz, ahol még nincsenek rajta túl. Fájdalommal jár, az kétségtelen. Főleg a középkorú családanyákkal érzek egyet. De nem lehet ennyit költeni a közigazgatásra, mint Magyarországon tesszük.
Idézet
 
 
+1 #3 Dudás Ferenc 2010-12-08 20:56
Mert mindennek van ára 2. rész Szabó Zsolt polgármester szavai és videó nyilatkozata alapján az előző városvezetés a hibás a felhalmozott hiány kialakulásáért, pedig ebben a testületben ő is benne volt. Miért nem akkor szólt, miért nem akkor követett el mindent amikor csak testületi képviselő volt, miért csak most a teljes hatalom birtokában. Ki lesz az a közel ötven munkavállaló, akit humánusan bár, de leépítenek, talán a régi motorosok. Igaz, a plusz költségek kiegyenlítése megoldható az állami támogatásokból, de az másra és értelmesebbre is lehetne jól felhasználni. Vagy ennyire gazdag az ország? Mi lesz az elbocsátott köztisztviselők kel, munkavállalókka l, belőlük alakulhat ki egy új munkanélküli csoport a városban, oszt ennek is lesz ára! Mert mindennek van ára…..
Idézet
 
 
+1 #2 Dudás Ferenc 2010-12-08 20:56
Mert mindennek van ára 1. rész… A leépítések és az átszervezések költségekkel járnak. Nagy szavak, hogy a munkavállalók érdekében minden lehetőséget mérlegelnek, ez sajnos csak felületi kezelés. A mérlegelésről eszembe jut egy a régi átkosból vett gondolat, mármint hogy a jutalom csak adható. Aki nem kapott azért volt felháborodva, aki meg kapott, azért mert mérlegeltek a döntés előtt és ezért lett kevés a borítékban. Az igazi bajt, mármint az eladósodást és rendezését nem gyógyítja meg.
Idézet
 
 
+1 #1 Hatvani lokálpatriót 2010-12-08 12:28
Szomorú egy helyzet a létszám leépítés. Ráadásul pont most a szeretet ünnepe előtt (ti. Karácsony) jelentik be. Nem ezért adtuk szavazatunkat Szabó polgármester úrra, meg a társaira.
Kívánom, hogy a közel 50 fő elbocsátása ne okozzon működési zavarokat se a maradék munkavállalókna k, se nekünk hatvani lakosoknak. A feladatok elvégzését átszervezésekke l, összevonásokkal akarják a jövőben racionalizálni csak nehogy „többe kerüljön a leves, mint a hús”.Valóban a költségekre oda kell figyelni, de nem ilyen módszerek alkalmazásával. Nekünk hatvani állampolgárokna k tök mindegy, hogy Főosztály, vagy Iroda intézi az ügyeinket, csak legyen elintézve közszolgához méltóan.
Egy hatvani lokálpatrióta
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?