Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. okt. 28., szerda, Simon és Szimonetta napja van. Holnap Nárcisz napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Örömmel fogadták a támogatást PDF Nyomtatás
2012. november 30. péntek, 08:00

 

martfuTöbb éve szervezi az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Az országos program keretében az uniós forrásból előállított élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek juttatják el a magyarországi rászorultak részére. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet az EU élelmiszersegély program keretében idén is biztosította Martfűn a programhoz való csatlakozást.

A felkínált lehetőséggel élve a SZ.K.T.T. Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ martfűi telephelyének munkatársai élelmiszercsomagokat állítottak össze és osztottak ki novemberben, a településen élők között. A csomagszám korlátozott volt, kevesebb mennyiséget kapott a település az előző évekhez képest, mivel csak egy alkalommal tudta a Magyar Ökumenikus Segélyszervet biztosítani a programban való részvételt. Összesen 4355 kg élelmiszer (liszt, kristálycukor, durum spagetti, metélt tészta, omlós keksz) került kiosztásra 201 család számára. Az előkészítés során egyeztettek a Polgármesteri Hivatal szociális irodájával, a településen működő intézményekkel.
A kiosztható mennyiséget és a rászorultság alapját a segélyszervezet határozza meg és rögzíti az együttműködési megállapodásban. Ebben az évben két kategóriát határoztak meg: a létminimum közelében élőket és a kisnyugdíjasokat.
Valószínűleg nem minden rászoruló háztartáshoz sikerült eljutni, ezért továbbra is várja szolgálat a településen élők és a városban működő civil szervezetek részéről a jelzéseket.

MTI ÖS

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

online

Hirdetés