Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. júl. 10., péntek, Amália napja van. Holnap Nóra és Lili napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

A jegyzőnek elege lett a cigányokból PDF Nyomtatás
2012. augusztus 17. péntek, 10:00

fekBár két és fél hete érte sérelem a Feketegyöngy Kulturális Egyesület táncosait Drávatamási falunapján, az együttes 12-14 éves tagjai és felnőtt kísérői, még mindig nem ocsúdtak fel a megaláztatásból – írja a Népszabadság.

 

Mindeddig nem is beszéltek a történtekről, most mégis megtették. A Baranya megyei Drávafokon működő Feketegyöngy cigány együttes, s táncosai évente több tucatszor lépnek színpadra. A számos fesztiváldíjjal büszkélkedő fiatalok örömmel fogadták, hogy július 28-án felléphetnek Drávatamási falunapján. A fellépés nem volt zavartalan. Buzás Sándor, a drávafoki cigány kisebbségi önkormányzat képviselője elmondja, hogy az első két számot a közönség nagy tapssal fogadta, ám amikor a harmadik szám kezdődött, a kísérőzene elhallgatott.

A táncosok azt hitték, valami gond van a CD-lejátszóval, ezért lejöttek a színpadról. A közönség azonban visszatapsolta őket, és mivel visszajött a zene, eltáncolták az utolsó számot. Később az együttes vezetője megtudta, hogy a zenét a körjegyző halkíttatta le. Állítólag azt mondta, elege van a cigányokból. Az együttes vezetőjét nem tudtuk megkérdezni az előbbiekről, mert Németországban dolgozik.

Megkerestük viszont a Drávatamási hivatalos ügyeit is ellátó darányi körjegyzőt, Szolga Józsefet, valóban az történt-e, amit a drávafoki kisebbségi képviselő állított: „Nem kívánom kommentálni az ügyet” – tért ki a válasz elől, s hozzátette: „nem biztos, hogy úgy történt, ahogy ön hallotta”.

Arra a kérdésünkre, hogy akkor hogyan történt, csak ennyit válaszolt: „Nem érdekel, mit írnak a szennylapok, megtartom a véleményemet.” Megpróbáltuk elérni Drávatamási polgármesterét, Sabacz Józsefet, ám nem értük el a hivatalát társadalmi állásban betöltő faluvezetőt. A körjegyzőségen üzenetet hagytunk neki, de nem hívta vissza tudósítónkat. Amúgy a hivatal dolgozói az üzenet felvételekor prognosztizálták, hogy ez várható, mivel a polgármester nekik már jelezte: nem nyilatkozik a jegyző tettéről.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár