Hirdetés
Hirdetés
Ma 2021. szept. 19., vasárnap, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

MFB – új hitel az új lehetőségekért PDF Nyomtatás
2012. május 22. kedd, 16:00

mfb_logoAz önkormányzatok működtetése mindig nagy kihívás, nehéz feladat. Ez fokozottan igaz most, amikor világméretű gazdasági válság is társul a már meglévő nehézségekhez. A válság szinte minden intézmény működését megnehezíti, így az önkormányzatok működésében is okoz fennakadásokat, és nemegyszer szükségmegoldásokra kényszeríti a döntéshozókat. Problémáik orvoslására, fejlődésük elősegítésére a Magyar Fejlesztési Bank új, forintalapú és rendkívül kedvezményes kamatozású beruházási hitelt kínál számukra.

 

A fejlesztési program célja a kötelező vagy önként vállalt önkormányzati feladatok ellátásához szükséges infrastruktúra-fejlesztések finanszírozásához éven túli lejáratú beruházási hitel biztosítása, valamint az önkormányzatok részére kiírt pályázatokhoz – különösen az Új Széchenyi Terv pályázataihoz – szükséges önrész finanszírozása. Mindez kezelési költség, előtörlesztési díj és folyósítási jutalék nélkül vehető igénybe.

A hitelt a helyi önkormányzatok, a helyi önkormányzatok társulásai és a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásai vehetik igénybe.

A legátfogóbb tájékoztatás érdekében országos szintű információs körútra indul az MFB, ahol a vezetőknek és a szakembereknek egész napos program keretein belül személyesen is feltehetik kérdéseiket.

Az MFB hiteleiről és az országjárás pontos helyszíneiről és időpontjairól a www.kisszam.hu internetes oldalon található bővebb információ.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+6 #3 Dr. Harish Pál 2012-05-26 21:35
Az is hungarikum, hogy az állami MVM-nél telefonálunk, a (fél)állami MOL-nál tankolunk, az állami MALÉV-nél repülünk, azaz nem repülünk, és az állam fogja ellátni az önkormányzati feladatok nagy részét is. Nem csoda, ha a főbankok is államiak lesznek. Ma nem szokásos, de attól még működhet, bár bennem még élnek a rossz állami tapasztalatok.
Idézet
 
 
+3 #2 Totál 2012-05-26 20:24
Az MFB hitelezze az önkormányzatoka t meg a kisvállakozások at, az állami Takarékbank a takarékszövetke zeteken keresztül vidéket. Az Állam így mindent közvetlenül irányaíthat. A lakosság átmegy készpénzesbe a tranzakciós adó miatt, a multiknak elég egy-két bank a nekik kedves hazaiak közül. Minek ide a többi bank? Ez is hungarikum lenne.
Idézet
 
 
+2 #1 P.T: 2012-05-25 07:44
Kormányengedély t is lehet náluk intézni?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?