Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. máj. 27., szerda, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

26 szavazattal győzött a miskolci fideszes PDF Nyomtatás
2012. április 24. kedd, 08:30

szavazas1Öt körzetben tartottak vasárnap időközi választásokat. Miskolcon és Pesthidegkúton kormánypárti képviselőket választottak, Szobon, Sajószögeden és Erdősmecskén független polgármestereket – írja az MTI.

 

Miskolc

Takács Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje lett Miskolc 2-es számú választókerületének új képviselője, miután rá szavaztak a legtöbben a vasárnap tartott időközi választáson. A képviselői posztért öt pártjelölt indult. A terület 8540 választásra jogosult lakója közül 2685-en mentek el szavazni, 25 cédula érvénytelennek bizonyult.

Takács Gáborra 1055-en voksoltak, Ruskó Zoltán (MSZP) 1029, Körmöci Attila (Jobbik) 415, Csanádi Béla (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) 99, Emődi Zoltán (LMP) 62 szavazatot kapott.

Miskolc Martin-kertváros és Szirma választókerületében azért írták ki az időközi választást, mert a térség korábbi önkormányzati képviselője, Giákné Bobály Judit (Fidesz-KDNP) tavaly december 26-án elhunyt.

Pesthidegkút

Az időközi önkormányzati képviselő-választást Budapest II. kerületében: a pesthidegkúti 13-as számú egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje, Makra Krisztina a szavazatok 57,06 százalékát (744 voks) szerezte meg. A második helyen a független  Berger Antal végzett 32,13 százalékkal (419 szavazat), míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Biró Barna lett 10,81 százalékkal (141 szavazat). Korábban az MSZP, az LMP és a DK is a független jelölt támogatására hívott fel.

A választópolgárok több mint negyede, 26,3 százaléka jelent meg. A hivatalos eredmény ellen két napig lehet jogorvoslattal élni. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi önkormányzati képviselő, Bándy Péter (Fidesz-KDNP) február 15-i hatállyal lemondott mandátumáról.

A II. kerületi képviselő-testületben Láng Zsolt kormánypárti polgármesterrel együtt - a szabad mandátum nélkül - a Fidesz-KDNP-nek 14, az MSZP-nek három, az LMP-nek két, míg a Jobbiknak egy mandátuma van. Ha a választási eredmény jogerőre emelkedik, a 21 fős önkormányzati testületnek 15 kormánypárti tagja lesz.

Erdősmecske

Erdősmecskén Benkovics Győzőné független jelölt nyerte a polgármester-választást. A győztes 138, míg szintén független vetélytársa, Keller János korábbi községvezető 126 szavazatot kapott. A helyi képviselő-testület négy tagját tizennyolc független jelölt közül választották ki a helybéliek.

A 405 lakosú Erdősmecske 325 választópolgárából 264 járult az urna elé, érvénytelen szavazat nem volt. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület nem tudott együttműködni Keller Jánossal, ezért idén január végén feloszlatta magát.

Sajószöged

Gulyás Mihály független jelöltet választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószöged polgármesterévé. A posztért négyen indultak: Gulyás Mihályra, a település eddigi alpolgármesterére 339-en szavaztak. A szintén függetlenként induló Tóth József 323, Vona Tamás alpolgármester pedig 250 voksot kapott, míg a Jobbik színeiben magát megmérettető Földi Istvánt 65-en támogatták. Az 1925 választásra jogosult sajószögedinek több mint a fele szavazott, a részvételi arány 51 százalékos volt.

A 2250 lakosú községben a korábbi polgármester halála miatt kellett kiírni a voksolást.

Szob

A független Remitzky Zoltán nyerte a megismételt időközi polgármester-választást vasárnap Szobon, a második helyen a szintén független Szőke István, a város leköszönő vezetője végzett, ugyanúgy, mint a március 25-i időközi választáson.    A harmadik jelölt, Medveczki Zoltán (független) három napja visszalépett.

Együd Bertalan tájékoztatása szerint a most vasárnapi voksoláson 1317-en járultak az urnához, ami 57,5 százalékos részvételt jelent. A győztes, Remitzky Zoltán (aki korábban már vezette Szobot) 715, a mögötte végzett Szőke István 602 voksot kapott.

A 2870 lakosú Szobon március 25-én azért tartottak időközi polgármester- és képviselő-választást, mert a független képviselőkből és polgármesterből álló héttagú helyi testület a munkakapcsolat elnehezülésére hivatkozva január elején feloszlatta magát. Míg a képviselő-választás sikeresen lezárult, addig a polgármester-választás végeredményét a három jelölt közül az utolsóként "befutó" Medveczki Zoltán megóvta, kampánycsendsértésre hivatkozva.

Akkori tájékoztatása szerint a márciusi választás napján a Danubia helyi kábeltelevízió tévedésből egy korábban felvett, és többször leadott választási fórum részletét, benne Remitzky Zoltán kampányműsorát sugározta. A tévések - észlelve a hibát - azonnal megszakították a műsor sugárzását, majd elnézést is kértek a történtekért, ezt követően történt az óvás.

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság döntése értelmében mindkét választást meg kellett volna ismételni, ám ezt a határozatot az OVB részben megváltoztatta, a testület szerint ugyanis a műsor csak a polgármesterjelöltek versenyére lehetett hatással, a képviselőkére nem.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár