Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Kaposvár pénzzel segít, Siófok lakással PDF Nyomtatás
2010. október 08. péntek, 05:00

vorosiszap2Megmozdult az ország az Ajka melletti katasztrófa sújtotta községek lakóinak megsegítésére. Siófok Város Önkormányzata üresen álló szolgálati lakásokat ajánlott fel bajba jutott családok befogadására, Kaposvár egymillió forintot a károk enyhítésére.

 

A somogyi megyeszékhely, Kaposvár szolidáris a vörösiszap által elöntött településeken élőkkel, s segítséget nyújt az ott élőknek. „Mi, kaposváriak megdöbbenve néztük a vörösiszappal sújtott területről szóló tudósításokat, s osztozunk mindazok fájdalmában, akik hozzátartozóikat, családtagjaikat veszítették el a tragédiában - mondta Szita Károly polgármester. - Úgy éreztük, hogy segítenünk kell, ezért a közgyűlés jövő heti ülésén a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy döntést hozunk a bajbajutottak megsegítéséről. Városunk, Kaposvár egymillió forintot ajánl fel a károk enyhítésére.”

Siófok Város Önkormányzata a katasztrófa sújtotta Kolontár két bajba jutott családjának befogadását vállalta. A Siófoki Rendőrkapitánysággal egyeztetve a jelenleg üresen álló szolgálati lakásokban helyezik el a vörösiszappal elöntött település otthon nélkül maradt károsultjait.

A tavasszal az árvíz miatt segítségre szoruló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ónod önkormányzata háromszáz pár vegyvédelmi csizmát küldött adományként a vörösiszapos víz áradása miatt bajba jutott vidékre. Tarnóczi József polgármester információi szerint erre volt most talán a legnagyobb szükség a mentesítési és helyreállítási munkálatokhoz. A faluban gyűjtést is szerveznek a bajba jutott családok részére, azt mondják, ők igazán tudják, mit is jelent a gyors segítség egy bajba jutott településnek. 

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #1 Éder István 2010-10-10 09:52
Megható ez a segítőkészség, megmozdult az egész ország. Emellett nagyon át kellene gondolni az alumíniumipar jövőjét, vállalhatjuk-e a timföldgyártás, bauxitbányászat környezeti kockázatait, a hatalmas energiafelhaszn álást. Én ellene szavaznék.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?