Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Önkéntes munkát várnak a munkanélküliektől a juttatásért PDF Nyomtatás
2011. május 31. kedd, 09:00

 

kapaloEttől az évtől kezdve az önkéntes munka is beleszámít a közfoglalkoztatásba, azaz a munkanélküliek harminc nap önkéntes munka elvégzése után továbbra is részesülhetnek a bérpótló juttatásban. Pécsett pillanatnyilag több mint kétezer-háromszázan részesülnek ilyen támogatásban.

Az önkormányzat és a megyei önkéntes centrum most azt vizsgálja Pécsett, hogy milyen eljárásrend alapján vonhatóak be az önkéntes munkába azok, akik bérpótló juttatást kapnak – írta meg a pecsiujsag.hu. Tavaly, amikor Pécs volt Európa kulturális fővárosa, nyolcszáz önkéntes segített a különböző programok és rendezvények zavartalan lebonyolításában. Többségük továbbra is szívesen tevékenykedne a város érdekében.

A Baranya Megyei Önkéntes Centrum szakmai vezetője, Knyihár Éva azt ígérte, hogy még a nyáron elkészül az a koncepció, amely által követhető lesz, hogy ki adhat ki önkéntes munkát igazoló papírt és hogyan történik annak elismerése. „Jelenleg ugyanis minden olyan közhasznú szervezet kiadhat ilyen igazolást, amely befogadóként van nyilvántartva a minisztériumban, a közérdekű önkéntesség esetében azonban különböző törvényi előírásoknak is meg kell felelni” – magyarázta el, hogy miért van erre szükség.

A Munkaügyi Központ statisztikái szerint 2370 személy részesül bérpótló juttatásban Pécsett. Az idei évtől megvonják a juttatást attól, aki nem tud felmutatni legalább harminc napnyi munkaviszonyt. De vállalhat munkát önkéntesként, és akkor továbbra is részesülhet bérpótló támogatásban.

A cél az, hogy az év második felétől olyan városi szintű, tematikus programsorozat jöjjön létre, amely közösségi keretek között oldaná meg a közérdekű önkéntességet. A várfalsétányok kertjeinek gondozása például jó pár embernek adhatna munkát – mondott egy ötletet Knyihár Éva. Azt akarják elérni, hogy az érintettek lehetőleg minden szférában megtalálják a maguk érdeklődési körének megfelelő munkát.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #2 átvágott 2012-05-11 14:29
Én el is mentem önkéntesnek, de egy hét után hanyagoltak...m ajd szólnak mikor menjek...soha többet nem kerestek. Most meg kizártak a RAT-ból mert a cég nem adott igazolást...hol itt az igazság?
Idézet
 
 
0 #1 Gyöngyvirág 2011-08-23 16:24
Én is jelentkezem önkéntes munkára.Jelenle g Én is Aktív korúak támogatását kapom. Iskolai végzettségem:S. ápoló és takarító. 20évig voltam konyhai alkalmazott,5év ig eü-i intézményben takarító,10évig s.ápolónő.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?