Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. dec. 04., vasárnap, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Átfogó egyeztetést terveznek az önkormányzati törvényről PDF Nyomtatás
2011. május 24. kedd, 07:00

 

kerekasztalTanácskozott egymással az új önkormányzati törvény koncepciójáról a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének két vezetője. Egyetértettek abban, hogy átfogó egyeztetés végett össze kell hívni az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fórumát.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Tállai András és munkatársai 2011. május 19-én tárgyalást folytattak Schmidt Jenővel, a TÖOSZ elnökével és dr. Zongor Gáborral, a szövetség főtitkárával a minisztérium által közzétett új önkormányzati törvény vitaanyagáról.

A TÖOSZ vezetői kinyilvánították, hogy továbbra is szükségesnek tartják az önkormányzati rendszer átfogó átalakítását, ugyanakkor hangsúlyosan felhívták a kormányzat figyelmét, hogy egyes közszolgáltatási feladatok részbeni, vagy teljes államosítása jelentős többletforrást igényel.

A jelenleg ismert koncepcióról szóló álláspont kialakítását nehezíti, hogy az egyes ágazati elképzelések még nem teljesen egyértelműek, ezért a TÖOSZ vezetői javasolták, hogy kerüljön sor az ügyben átfogó kormányzati egyeztetésre, amelynek a lehetséges formája az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fóruma (ÖNEF).

A belügyi államtitkár egyetértett az ÖNEF összehívásával, melynek tervezett időpontja június második hete.

A felek megállapodtak a tárgyalások folytatásában és az információk cseréjében. A TÖOSZ elnöksége május 24-ei ülésén fogja kialakítani állásfoglalását az önkormányzati rendszer tervezett átalakításával kapcsolatban. Az állásfoglalás alapját képezik a TÖOSZ testületeinek korábbi döntései, valamint a belügyminiszteri anyagra küldött észrevételek, szakmai értékelések.

A TÖOSZ az önkormányzati rendszer átalakításáról országos vitasorozatot indít a hét régióban. A rendezvénysorozatra csak a TÖOSZ tag települések képviselőit hívják meg. Helyszínek és időpontok a szövetség honlapján.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Tolnai László 2011-05-26 16:18
A feladatfinanszí rozástól azt várja a koncepció, hogy ne lehessen másra költeni a pénzt, mint amire megcimkézték. Ellentétben az eddigi időszakkal, ahol egy kötelező feladatra 50% normatívát adtak, és azt bármire elkölthették felelőtlenük!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?