Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. júl. 10., péntek, Amália napja van. Holnap Nóra és Lili napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Gazdasági fordulat, együtt a cigánysággal PDF Nyomtatás
2011. május 23. hétfő, 11:00

 

farkasf_orbanvLegalább százezer munkanélküli romát vonnak be 2015-ig a munkaerőpiacra, a cigánysággal való együttműködés nélkül nem állhat helyre az ország gazdasága, nem lehet meg a munkára épülő gazdasági rendszer. A kormány nevében a miniszterelnök keretmegállapodást írt alá Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével.

A tisztességes élethez 180 fokos fordulatra van szükség a magyar gazdaságban, és ezt a magyarországi romákkal közösen kell véghez vinni – jelentette ki ez alkalomból Orbán Viktor. E fordulat lényege az, hogy aki tud és akar, dolgozzon - írta az MTI.

A most aláírt dokumentum további részleteit ismertetve a kormányfő kifejtette: átfogó oktatási változások révén 20 ezer roma fiatal 50 szakmunkásképző iskola keretében piacképes szakmát fog szerezni. Célul tűzik ki emellett, hogy legalább 10 ezer roma fiatal érettségit adót képzésben vehessen részt, és legalább ötezer tehetséges roma fiatalnak adódjon lehetőség, hogy felsőfokú oktatásban vegyen részt, és be tudja fejezni ott a tanulmányait.

A tervek szerint a szak- és a felnőttképzés területén körülbelül 50 ezer, ma legfeljebb szakiskolai végzettségű roma felnőtt piacképes szakképzését szervezik meg. Ezenkívül 80 ezer roma felnőttet további képességfejlesztési programba vonnak be, „ami olyan egyszerű dolgokat jelent, mint írás, olvasás, számolás, informatika”.

Az is fontos feladat, hogy 150 ezer roma embernek szervezett lakossági egészségügyi szűrővizsgálatot biztosítsanak – mondta még el Orbán Viktor. Ha ezt a lehetőséget nem használjuk ki, „akkor nem fogunk tisztán állni az Úr színe előtt, amikor el kell számolnunk azzal, hogy hogyan sáfárkodtunk a megkapott lehetőséggel”.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár