Hirdetés

ETK  22ev Gmail

 

Az Önkormányzati Klubról - Rólunk

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. febr. 22., szombat, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Fővárosi cigányfelelős PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 22. szerda, 21:21

tarlos_istvanFőpolgármesterré választása esetén roma ügyekért felelős megbízotti státuszt tervez létrehozni Tarlós István a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezésére - közölte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének sajtófőnöke szerdán.

 

Szűcs Somlyó Mária elmondta a fidesz.hu-nak: a megbízott hatáskörébe tartozna a fővárosi romák élethelyzetét befolyásoló, a romák felzárkóztatását elősegítő fővárosi programok előkészítése, valamint a budapesti romákkal foglalkozó intézményekkel, például a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központtal való szakmai kapcsolattartás.

Tarlós István főpolgármesterré választása esetén kiemelt ügyként kívánja kezelni a Budapesten élő 150-200 ezres roma lakosság felzárkóztatását és polgárosodásának elősegítését - hangsúlyozta a sajtófőnök, akinek tájékoztatása szerint Tarlós István és Makai István, a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke minderről a napokban tartott egyeztetést.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Egy budapesti polgár 2010-09-23 11:50
Státusz eddig is volt, sőt pénz is, mégis a helyzet napról napra rosszabb. Makai urat nem ismerem, de a cigány vezetők töbsége nem képviseli valóságosan a cigányságot, és elképzeléseik sincsenek, mi lenne a kivezető út. Nekünk meg nem kioktatni kellene őket, mit is tegyenek, vagy ne tegyenek, hanem segíteni abban, hogy létrejöjjön végre egy cigány értelmiségi réteg. Persze igazi vezetők is kellenek, akiket a politika nem használ ki saját céljaira. A többségi társadalom pedig igazi, képzett, elhivatott szakértőket delegáljon ebben a közös programba, és építsünk sokal erősebben a civil szervezetekre. Rövid távon nem látok megoldást, de azért szorítok Tarlós úrnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés