Hirdetés
Határon túli magyar kapcsolatok kormánytámogatása
2019. december 12. csütörtök, 08:00

potapi arpadjanos01Szerte a Kárpát-medencében számos önkormányzatot támogat a magyar kormány jövőre is – mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában. Ennek célja a magyar–magyar kapcsolatok erősítése, hogy bárhogyan alakul a jövő, eltéphetetlen kötelékek alakuljanak ki.

Az államtitkárt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy egymilliárd forinttal támogatja a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága a diaszpóra magyarságának szervezeteit, az ifjúsági és cserkészközösségek tevékenységét és a testvértelepülési programokat.

A diaszpórában élő magyarság és a diaszpórában magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára 500 millió forintot, az ifjúsági és cserkészközösségek tevékenységének támogatására 250 millió forintot, testvértelepülési programok és együttműködések támogatására szintén 250 millió forintot különítettek el – sorolta Potápi Árpád János. Külhonban nagyon fontos önszerveződés, közösségi erő a cserkészet – magyarázta –, ezáltal a fiatalok magyar környezetbe kerülnek, olyan pluszt kapnak, ami felkészíti őket az életre.

Mindhárom pályázat december 3-ától elérhető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon. A benyújtási határidők pályázatonként változnak: január 15., 16. és 31.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés