Hirdetés
Óvodák fejlesztésére nyílik pályázat
2019. június 21. péntek, 07:00

magyar falu logoÖtmilliárd forint keretösszegben nyílik pályázati lehetőség a Magyar falu program keretében. Az ötezer lakos alatti települések az elnyert összeget új óvodák építésére, meglévők korszerűsítésére és férőhelybővítésre fordíthatják.

Az egy hónap múlva megnyíló pályázati lehetőségben legfeljebb 150 millió forint nyerhető új óvodák építésére, 100 millió forint bővítésre, korszerűsítésre, felújításra. Férőhelybővítésre pedig maximum 30 millió forintra lehet pályázni. Így 100-150 óvodaépület újulhat meg a falvakban, kistelepüléseken – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár. Tájékoztatásában kitért arra, hogy a pályázat részét képezheti az óvoda udvarának fejlesztése, játszóeszközök beszerzése, akadály- és azbesztmentesítése az elnyert összegen belül ötmillió forint erejéig.

A pályázati felhívások elérhetők a kormany.hu oldalon. Augusztus 21-ig lehet benyújtani a pályázatokat. Az elbírálást követően 18 hónap áll rendelkezésre a kivitelezésre.

Gyopáros Alpár elmondta, az idén ez a hatodik pályázati kiírás a Magyar falu programban, amelynek célkitűzése az ötezres lélekszám alatti kistelepüléseken, kisvárosokban élők életminőségének javítása és a vidék népességmegtartó erejének növelése. Az eddig meghirdetett fejlesztési lehetőségekre több ezer pályázat érkezett.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés