Hirdetés
Egymilliárdos keretösszegű pályázat jelent meg víziközmű-szolgáltatóknak
2019. május 21. kedd, 08:00

vizMegjelent „A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás" című, KEHOP-2.1.7 kódszámú egyszerűsített eljárásrend szerinti felhívás - derül ki a hivatalos uniós pályázati oldalon közzétett rövid közleményből. A felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2019. június 17. napjától 2019. szeptember 16-ig van lehetőség.

A támogatási cél a KEHOP 2. prioritási tengely „Települési vízellátás, szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés” fejlesztéseihez, ezen belül az 1. intézkedés „Ivóvízminőség-javítás, ivóvíz kezelési technológiák fejlesztésével, más vízbázisra történő áttéréssel, térségi rendszerek kialakításával, rekonstrukcióval, illetve ezek kombinációjával” című, valamint a 2. intézkedés „Szennyvízelvezetéssel és kezeléssel kapcsolatos fejlesztések” beavatkozás csoporthoz kapcsolódik. A felhívás hozzájárul a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényi szabályozásnak, valamint a vízbázis védelmi és az ivóvízminőség-javító programok végrehajtásának népszerűsítéséhez, ezen felül az emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló 98/83/EK tanácsi irányelvvel (Ivóvíz Irányelv), a korszerűsítési folyamatokkal és az ún. Vízbiztonsági Terv (Water Safety Plan) rendszer bevezetésével összhangban a vízbiztonsági és víztakarékossági szemlélet elterjesztéséhez, ezáltal a hazai és EU 2020 célok megvalósításához.

A felhívás keretében támogatási kérelmet a víziközmű-szolgáltatói működési engedéllyel rendelkező szolgáltatók; valamint a víziközmű-szolgáltatás területén tevékenykedő, víziközmű-szolgáltatói tagszervezetekkel rendelkező érdekképviseleti szervezetek nyújthatnak be. A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség a felhívásban rögzített előírások szerint.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,00 milliárd forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: víziközmű-szolgáltató(k) kedvezményezett(ek) esetén minimum 5 millió forint, maximum 150 millió forint, érdekképviseleti szervezet kedvezményezett esetén (amennyiben támogatási kérelmét önállóan vagy konzorciumvezetőként nyújtja be) minimum 5 millió forint, maximum 25 millió forint. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés