Hirdetés
NGM: ismét pályázhatnak az önkormányzatok adatszolgáltatási fejlesztésre
2018. február 14. szerda, 08:00

adatkIsmét pályázhatnak az önkormányzatok államháztartási adatszolgáltatásuk minőségi fejlesztésére – mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Berczik Ábel közölte: a korábbi évekhez hasonlóan 2018-ban is 50 millió forinttal támogatja a kormányzat azon településeket, amelyek maradéktalanul és magas színvonalon tesznek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Ismertette, hogy a kormány 2015-ben hívta életre a pályázati konstrukciót, amelynek célja a települési önkormányzatok ösztönzése, hogy kifogástalanul végezhessék el adatszolgáltatási feladataikat. Mindez nemcsak az egyes települések kiegyensúlyozott gazdálkodását segíti elő, hanem érdemben járul hozzá a központi költségvetés tervezéséhez és hatékony végrehajtásához – mondta.

Berczik Ábel szerint a kezdeményezés évről évre nagy népszerűségnek örvend: tavaly a rendelkezésre álló 50 millió forintos keretösszeget szinte teljes mértékben felhasználták, ebből 99 önkormányzat egyenként 306 ezer és 1,5 millió forint közötti támogatásban részesült.

A 2018-as pályázatra csak azok a települések jelentkezhetnek, amelyek határidőben és megfelelő minőséggel teljesítik a 2017-es adatszolgáltatásaikat. Az 50 millió forintos keretösszeget az érvényes pályázatot benyújtó és a kapcsolódó szakmai tesztet helyesen kitöltő önkormányzatok között objektív szempontrendszer alapján, arányosan osztja majd szét a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az elnyert támogatások vissza nem térítendők, azokat az önkormányzatok december 31-éig használhatják fel – mondta a helyettes államtitkár.

MTI

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #2 kanim 2018-02-21 07:41
Mint halottnak a csók....annyit ér az egész!
Idézet
 
 
+2 #1 könyvelő 2018-02-20 13:25
Szeretném tudni végre, hogy mit jelent az, hogy "megfelelő minőségben". Legtöbbször a MÁK sem tudja, hogy megfelelő-e az adatszolgáltatá s. Olyan is előfordul, hogy év végén "jönnek" rá, hogy valami egész évben rosszul szerepelt a jelentésekben. Arról nem is szólva, hogy utólag is javíttatnak elfogadott jelentéseket. A "hibátlan" önkormányzatok vajon honnan tudják előre ezeket a változásokat? Talán úgy, hogy mielőtt "feladott" állapotba teszik a jelentést, a MÁK már "ránézett". Ezt is verseny a megyei kincstárak között. "Ki így, ki úgy."
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés