Hirdetés
Önkormányzati dolgozók béremelése PDF Nyomtatás E-mail
2016. december 13. kedd, 08:00

schmidtjBár folynak a tárgyalások az önkormányzati hivatalokban dolgozók béremeléséről, egyelőre nem lehet tudni, mikor emelkedhet a köztisztviselők fizetése – ezt jelezte lapunknak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) alelnöke és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöke. Utóbbi, Schmidt Jenő azt mondta, hogy nem tud fejleményekről beszámolni.

– Az MKKSZ-szel együtt folyamatosan próbálkozunk a Miniszterelnökséget vezető miniszternél és a Belügyminisztériumnál, felvetjük a témát, de nem tudni, mikor lesz a probléma megoldásához kormányakarat – tette hozzá. A TÖOSZ elnöke rámutatott arra, hogy az önkormányzatok önálló jogi személyek, és elvileg emelhetnének a dolgozóik fizetésein, de erre a települések nyolcvan százaléka képtelen.

– Ennek következtében körülbelül harmincezer főnek nyolc éve ugyanannyi a bére, és mintha erről nem is akarnának tudomást venni. Remélem, ez változni fog, már csak azért is, mert emiatt a városi önkormányzatok szakembereket veszíthetnek, mivel a járási hivataloknál megemelt fizetések csábítóak lehetnek. A bérfeszültséget meg kell oldani, nem szabad lemondani az önkormányzatokban dolgozókról – hangsúlyozta Schmidt Jenő.

Árva János, az MKKSZ alelnöke is megerősítette, hogy folynak egyeztetések a béremelésről. – Az önkormányzatok korábban sztrájkoltak, október elsejétől harmincszázalékos bérfejlesztést akartunk, de a kormány nem reagált a követeléseinkre. Továbbra is harmincszázalékos emelést szeretnénk, de nincsenek biztató jelek – mutatott rá Árva János. Emlékezetes, idén szep­temberben csaknem 170 település több mint ötezer dolgozója sztrájkolt, a járási hivatalok dolgozóihoz hasonlóan ők is harmincszázalékos béremelést követeltek. Januártól már a kormányhivatalokban dolgozó tisztviselők is emelt fizetést kapnak.

(Magyar Idők)

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+3 #17 szocüi 2017-05-11 12:42
nálunk a konyhán a lányok többet keresnek, mint én... sajnos engem nem engednek mosogatni...
Idézet
 
 
+9 #16 Gyenes Zoltán 2016-12-19 15:33
Tisztelt "Vidéki"! A helyzet ennél összetettebb.Je lenleg a legalacsonyabb bérért dolgozók- nálunk legalább is- ötven év körüliek. A kistelepüléseke n és közelükben a munkavállalás esetleges lehetőség. Ez egy tökéletes csapdahelyzet, mellyel tudatosan vagy véletlenszerűen visszaél a mindenkori hatalom. Ha több kiszivárgott tanulmányt és egyéb információt összevetünk akkor eléggé borús jövő előtt áll a kistelepülési közigazgatás és maga az önkormányzatisá g is.Nyilván a "városi döntési"központ okat más szempont vezérli.Meggyőz ődésem szerint ezért még egyszer nagy árat fogunk fizetni.
Idézet
 
 
+6 #15 Vidéki 2016-12-17 07:51
Gyenes Zoltán polgármester hozzászólásával teljesen egyetértve, kérdezem tőle és minden polgármestertől - nem félnek, hogy kimegy alóluk a hivatal? Más szavakkal - nem félnek attól, hogy a gyalázatosan alacsony munkabér miatt minden jó szakember elmegy a polgármesteri hivatalokból?
Idézet
 
 
+6 #14 Gyenes Zoltán 2016-12-15 09:09
Jelenlegi helyzet méltatlan az elvégzett munka arányában. Különösen nehéz helyzetben vannak a középfokú végzettséggel rendelkezők.Úgy gondolom most a mi béreink rendezése mellett kutya kötelességünk minden lehetséges módon küzdeni munkatársaink javadalmazásána k rendezéséért. Különösen sokat tehetnek az ügyért a kormánypárti támogatású kollégák. Arra kérem őket ne legyenek "nyuszik". Mi függetlenek még ha konzervatívok is vagyunk többségében sajnos kevés érdemi lépést tehetünk ami eléri a döntéshozók ingerküszöbét.
Idézet
 
 
+2 #13 na-ne 2016-12-15 07:00
"A legfrissebb, kedden megjelent Magyar Közlönyben megjelent kormányhatároza t szerint Palkovics a vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért , tovább az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesz tési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztosa lett." No ezért és ehhez hasonló döntések miatt sem jut nektek egy fillér sem. Etetni kell a "hűség kutyáit".
Idézet
 
 
+3 #12 tisztánlátó 2016-12-15 01:54
A kvótanépszavazá s nem lett érvényes, ez az önkormányzatok hibája, nem elég jól mozgósítottak. Ha volt is picinke kormányzati szándék a ph.-ban dolgozók béremelésére, az elszállt, mint a lágy tavaszi szellő.
Idézet
 
 
+10 #11 sztrájk? 2016-12-14 21:34
Ahhoz, hogy sztrájkoljunk kellene egy értelmes, tökös szakszervezet, mert az, hogy nem dolgozunk 2 órát vagy egy napot, csak néhány ügyfélnek tűnik fel. Október 2-ra nem mertek semmit szervezni, pedig akkor lett volna esély. Ezzel a lendülettel szervezhetnének egyet szombatra, vagy akár két ünnep közére is. Erdekes, hogy minden ágazat szakszervezete képes tenni a dolgát, csak a miénk nem. A 2017-es garantált bérminimummal teljesen megszűnik a nem felsőfokú szakképesítésse l rendelkezők bértáblája
Idézet
 
 
+6 #10 macika50 2016-12-14 08:24
Ezt a fórumot vajon ki olvassa, aki tenni is tudna a az érintettek érdekében?

Sztrájk.. sok munkahelyen nem is engedik,hogy a dolgozó ebben részt vegyen.De mi is az állam emberei vagyunk, ha ki is tagadnak bennünket a fentebb lévő illetékesek.

Mi lesz velünk?
Idézet
 
 
+14 #9 bajos 2016-12-14 08:03
A sztrájkot 2018 tavaszán egy vasárnapra kell szervezni, :). Akkor majd fontos lesz a kormánynak is.
Idézet
 
 
+12 #8 Köztisztviselő-egyelőre 2016-12-14 07:59
Örömmel értesültünk arról, hogy a
2017. évben szinte minden közszolgálatban dolgozónak emelkedik a munkabére(kormá nyhivatali tisztviselők, egészségügyben dolgozók, szociális területen dolgozók, közgyűjteményi dolgozók, az állami vállalatok dolgozói stb.),csak az önkormányzati igazgatásban dolgozó 37.000. köztisztviselő bére nem
emelkedik. Ez teljességgel érthetetlen számomra és minden kollégám számára.
2017-ben lesz 9. éve, hogy nincs béremelésünk, mit gondolnak meddig lehet
ezt bírni? Elég volt a dolgozói szegénységből!V éleményem szerint a jövő év vízválasztó lesz a köztisztviselők számára, mert ha nem lesz érdemi
béremelés, aki csak tud felmond és elmegy máshová, vagy esetleg külföldre
dolgozni. Ha nem lesz a polgármesteri hivatalokban szakképzett munkaerő, az
önkormányzatok működésképtelen né válnak és ez beláthatatlan következményekk el fog járni, mert az ilyen településekről menekülni fog minden épkézláb ember.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Nem kell ide létszámstop, a közigazgatásban dolgozó tisztviselők folyamatosan mo... Tovább...
 • Ez hányadik átszabás 2010. óta? A sokadik, mert nem működik a rendszer. Miért ne... Tovább...
 • Ha a párbeszéd híve lenne, már régóta intézkednie kellett volna a szociális terü... Tovább...
 • Nehogy már a szülő vagy az óvodapedagógus - aki ismeri a gyereket tetőtől talpig... Tovább...
 • Ez csak szöveg az állam részéről - a költségvetési törvényben 2020-ban is (mint ... Tovább...
 • Én a bérpapíromon még mindig nem látok több fizetséget. A 20%-os "béremelésük" p... Tovább...
 • Valaki felhomályosítha tna már a kormány oldalról, hogy a hivatali dolgozók miér... Tovább...
 • A 38.650,-os illetményalapot kellene emelni, hogy jelentsen is valamit a béremel... Tovább...
 • Azonnali, legalább 50%-os béremelést az önkormányzati köztisztviselők nek!!! Az ... Tovább...
 • "A rendszerváltás egyik legfontosabb és talán az egyik legsikeresebb vívmánya az... Tovább...
 • Furcsa hogy ezek a polgármesterek megússzák a börtönt.egy kis pénzbünti aztán jó... Tovább...
 • Szociális ágazat - elfelejtett ágazat. Persze elfelejtett ágazat még a közgyűjte... Tovább...
 • A magyar minimálbér még itt Kelet-Európában is kevés, már a románok is leelőznek... Tovább...
 • A magyar falu legnagyobb problémái - nincs munkahely, nincs a helyi lakosság igé... Tovább...
 • A közfoglalkoztat ásban érettségivel és esetleg felsőfokú képesítéssel rendelkez... Tovább...