Hirdetés
Önkormányzati választás – kampányhírek PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 26. kedd, 07:00

valtozasA főváros 12 kerületében állít polgármesterjelöltet az Együtt-PM az októberi önkormányzati választásokon. A Fidesz kudarcának a bizonyítéka, hogy a 3-as metró felújítása még mindig húzódik, miközben stadionépítésre, és más presztízsberuházásokra szívesen áldoz a kormány - mondták szocialista politikusok vasárnap, a fővárosban tartott sajtótájékoztatójukon. Közösségi bérlakásprogramot indítana Budapesten az LMP és a 4K!. A Fidesz szervezetileg teljesen felkészült az októberi önkormányzati választásra, a kormánypárt készen áll a megmérettetésre – írja az inforadio.hu.

A Fidesz kudarcának a bizonyítéka, hogy a 3-as metró felújítása még mindig húzódik, miközben stadionépítésre, és más presztízsberuházásokra szívesen áldoz a kormány - mondták szocialista politikusok vasárnap, a fővárosban tartott sajtótájékoztatójukon. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az V. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton álló Eiffel Palace Irodaház bejárata előtt arról beszélt: az állam, pontosabban a Magyar Nemzeti Bank "csillagászati áron" vásárolta meg az épületet, miközben a 3-as metró felújítására nem áldoz pénzt.

Közösségi bérlakásprogramot indítana Budapesten az LMP és a 4K!, a tízezer magántulajdonban lévő bérlakás bevonásával számoló program anyagi és más feltételeit a főváros garantálná - közölte az októberi önkormányzati választáson tíz budapesti kerületben együttműködő két párt fővárosi sajtótájékoztatón vasárnap. Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje elmondta: a bérlakásprogram gerincét egy lakásügynökség adná. A működés egyik feltétele az lenne, hogy a fővárosi önkormányzat garantálja a magántulajdonban lévő lakások állagmegóvását és a bérleti díjak beszedését, ezzel a lakástulajdonosokat érdekeltté lehetne tenni a programban való részvételben. Emellett bevezetnének "az eddigi gyakorlattól eltérően egy nagyon szigorú", rászorultságot, egyebek mellett gyerekszámot, jövedelmet figyelembe vevő pontrendszert.

A Fidesz szervezetileg teljesen felkészült az októberi önkormányzati választásra, a kormánypárt készen áll a megmérettetésre - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Nyitrai Zsolt elmondta: a Fidesz-KDNP 1167 településen indít polgármester-jelöltet. A fideszes politikus arról is beszélt, a kormánypártok célja, hogy a leggyorsabban és a legtöbb támogatói aláírást gyűjtsék össze.

12 fővárosi kerületében állít polgármester-jelöltet az Együtt-PM az októberi önkormányzati választásokon - jelentették be Juhász Péter és Karácsony Gergely, az Együtt-PM társelnökei a pártszövetség kampánynyitó sajtótájékoztatóján, Budapesten. Karácsony Gergely hangsúlyozta: céljuk, hogy a helyi önkormányzatokban megteremtsék a szabadság és a szolidaritás hídfőállásait, így kezdjék meg az Orbán-rezsim lebontását. Juhász Péter hozzátette: olyan fővárost és kerületeket szeretnének, ahol az élet szervezése az emberekről szól, a döntések az emberek bevonásával születnek.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...
 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...
 • Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér ... Tovább...
 • Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen... Tovább...
 • Emelkedtek a bérek? Érdekes én ezt nem vettem észre. Még mindig 38.650... Tovább...
 • Nevetséges. Papíron lehet emelni a garantált bérminimumig, a dolgozó e... Tovább...
 • Honnan veszik ezeket az adatokat?! A közszolgálatban dolgozó döntő töb... Tovább...