Hirdetés
Lezárják a Balaton legszebb utcáját PDF Nyomtatás E-mail
2019. június 19. szerda, 09:10

akarForgalomkorlátozást jelentett be Balatonakarattya Község Önkormányzata a Kisfaludy sétányon, az új forgalmi rend június 20-án élesedik. Mint azt az önkormányzat közleményében kifejti, a forgalomkorlátozást az indokolja, hogy az utóbbi időben nagyon megnőtt a gépkocsival behajtók száma. Hozzátették: a látképben gyönyörködő látogatók viselkedése sok esetben elfogadhatatlan volt.

Az önkormányzat jelzése szerint mindennapos volt a gyorshajtás, fegyelmezetlenül a zöldterületen, a magaspart szélén parkolás, lakókocsival beállás, piknikezés, grillezés, szemetelés, hangoskodás stb. „Sajnos az eddigi jóhiszemű kérés nem vezetett eredményre, és a zöldterületet az autók sok helyen tönkretették, viselkedésükkel zavarták a nyaralók életét" - olvasható a tájékoztatóban.

Az önkormányzat közleményéből:

Az önkormányzat feladata ebben az esetben is az itt lévők nyugalmának, biztonságának, értékeinek megőrzése, ezért kellett lépnünk. A forgalomkorlátozás bevezetését a legnagyobb körültekintéssel készítettük elő. Forgalomszervezési szakértőt kértünk fel a tervek elkészítésére. Figyelembe vettük a beérkezett levelekben kapott észrevételeket, javaslatokat. A megkapott észrevételekből mindegyik verziót, ötletet, átbeszéltük a rendőrséggel és a közlekedési szakértőkkel. A tervezetet nemcsak a lakosok véleményezték, hanem a civil szervezetek is. Szinte valamennyi észrevételt sikerült hasznosítani.

A Thököly utcától a Balaton felé eső útszakaszokra behajtási tilalom lép érvénybe (kivéve kerékpárral és engedéllyel). Ez az Iskola, Ady Endre, Batsányi János, Köztársaság, Brassó, Örs vezér, Hét vezér, Esze Tamás, Toldi Miklós, Késmárk utcák ezen szakaszait is érinti, oda is csak engedéllyel lehet behajtani.

A Rákóczi park oldalában, az Ady Endre utcában és az Iskola utcában új parkolókat hoztunk létre.

Az engedélyeket az önkormányzat biztosítja az érintett területen lévő ingatlanok tulajdonosainak. Minden ingatlanhoz 3 behajtási engedélyt adunk (az ingatlan címére szólóan). Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat mindenkinek elküldtük levélben. Az engedélyeket a június 21-23-ai hétvégén a Bercsényi strand főpénztárában lehet átvenni. Ugyanitt a tudnivalókat is megkaphatják azok, akiket a levél nem ért el. Ha az engedély átvételével kapcsolatban kérdésük vagy problémájuk van, legyenek szívesek a Polgármesteri Hivatalban jelezni (személyesen, telefonon vagy emailben).

A korlátozás június 20-án lép életbe. Az első napokban (számítva arra, hogy az engedélyt még nem mindenki vette át), az érintett területen lévő ingatlanok tulajdonosait, használóit a rendőrség engedély hiányában sem fogja bírságolni."

(HelloVidék)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Szerintem mind tudjuk hol, vagyis ki(k)nél van a pénzünk. Tovább...
 • Dolgozói szegénység van már 11. éve az önkormányzatokn ál dolgozó közt... Tovább...
 • A köztisztviselők nél már 11. éve megtorpant a béremelkedés! Valahogy ... Tovább...
 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...
 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...
 • A rabszolgatörvén y felold valóságos feszültséget, ahol eddig korlatoz... Tovább...
 • Gondolkozzunk már el, hány olyan zárt csoport nyílt a facebookon az ut... Tovább...
 • Első olvasatra kedvező változás, de az ördög a részletekben rejlik. Va... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó köztisztviselők illetményalapja - a béra... Tovább...
 • Ezt a választást is az önkormányzati köztisztviselők bonyolítják le. M... Tovább...
 • "A kisebb termelőknek egyáltalán nem kell tartaniuk attól, hogy az áts... Tovább...
 • Minimum 1 hetes sztrájkot kell szervezni, az 1 napos leállás nem ér se... Tovább...
 • Most tapsoljak vagy inkább sírjak, bár jobban az utóbbihoz lenne kedve... Tovább...