Hirdetés
Önként felvállalja a gyerekek szállítását a helyi önkormányzat PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 11. hétfő, 08:00

sulitaskaTöbb száz kilométert futott buszokkal vállalja a településrészi önkormányzatok területén élő iskolás és óvodás korú gyerekek szállítását a Szigetvár-Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás. Új buszt nem kapnak – írja a BAMA, a Baranya megyei hírportál.

Szeptember elsejétől saját költségén vállalja a településrészi önkormányzatok területén élő, óvodákba, illetve az Istvánffy Miklós Általános Iskolába járó gyerekek busszal történő szállítását a Szigetvár–Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás. Az egyik busz húsz, a másik kilencszemélyes, és csak a meghatározott megállóhelyeken áll meg. Az iskolás- és óvodásjárat a becefai kultúrháznál, a fordulóban, a Domolos puszta bekötő úton, a zsibóti haranglábnál, a Szilvási csárdánál és a turbéki otthonnál áll meg.

– A buszok üzemeltetetését a szigetvári önkormányzat támogatja a rendelkezésére álló keretek közt, bár ez nem tartozik a kötelező szolgáltatások közé – tájékoztatott dr. Vass Péter polgármester. – Fontosnak érezzük a menetrend szerinti járatokat, hiszen számtalan család költözött ki a szőlőhegyre a könnyebb megélhetés érdekében, így rengeteg hátrányos helyzetű gyerek él ezen a területen, akiknek az óvodába, iskolába jutását segítjük ezzel.

Hozzátette: a buszok csak a kijelölt megállóhelyeken állnak meg, a gyerekek buszmegállókhoz eljuttatása, illetve hazakísérése a szülők kötelessége és felelőssége.

– A kisbuszok állapota sajnos hagy némi kívánnivalót maga után, az egyik 470 ezer, a másik több mint 300 ezer kilométert futott már – hangsúlyozta a polgármester. – Többször kérelemmel fordultunk a Belügyminisztériumhoz, melyben felhívtuk a figyelmet a szállítási feladat fontosságára, illetve a buszok állapotára, melyek közül az egyik nemrég feladatellátás közben hibásodott meg, és ezért került autójavító műhelybe.

Utolsó levélben az önkormányzat kifejtette azt is, hogy az anyagi körülményeik nem teszik lehetővé új jármű saját forrásból történő beszerzését. Szigetváron ezért most pályázati lehetőségre várnak, különben kénytelenek lesznek leállítani a buszok szolgáltatását.

A folyamatos szélmalomharc során már sokadik levelét írta az önkormányzat a Belügyminisztériumnak.
Júliusi válaszában az önkormányzati államtitkár azonban közölte: „A Kormány folyamatosan vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a levélben jelzett önkormányzati igénnyel összefüggésben van-e lehetőség egyedi támogatás nyújtására.”
Válaszként már a térség speciális helyzetéről írt újabb kérvényében dr. Vass Péter az illetékeseknek, melyben taglalta a szigetvári járás halmozottan hátrányos helyzetét. Ebben kifejti azt is, hogy a korábban említett gyerekek szállítását kizárólag az önkormányzat tudja felvállalni és megoldani, bár nem lenne kötelessége. Hozzáteszi, hogy a településrészeken élő gyerekek szállítását önként vállalják évek óta.

A minisztérium válasza most némi biztatással is kecsegtet, mely szerint „év végéig születhet döntés” a szigetváriak által kezdeményezett témában.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Mert a cikk kifejezetten a legalacsonyabb garantált bérről szól. Mind... Tovább...
 • A cikk a magasabb magyar középfokú minimálbért nem veszi figyelembe,va... Tovább...
 • A kőröshegyi völgyhídon átmenő út is követhette volna a völgyet! Tovább...
 • Én azért azt mondom, hogy sarazni nem szép dolog. Manapság bárhol a ne... Tovább...
 • Örömmel veszem, hogy a kormány áldozni kíván a külterületi zártkertekr... Tovább...
 • Sajnos a falvaknak 19-re vége...... Pont azokat támadja a fidesz, akik... Tovább...
 • Mindig a legfontosabb dolgokkal törődnek első körben :D Égető probléma... Tovább...
 • Speciel én haszonélvezője lehetnék ennek az egészt történetnek, mivel ... Tovább...
 • Ilyen a statisztika rossz kezekben. Lehet példálózni a termelékenységi... Tovább...
 • A legtöbb helyen erre komoly igény van. Az okokat kellene keresni. A l... Tovább...
 • Hát, aki ezt a cikket írta, semmit nem tud Veszprémről, különösen nem ... Tovább...
 • Majd kiderül, mi lesz az eredménye. Tovább...
 • Majd kiderül. Tovább...
 • Már érkeznek is a Kormányhivatalb ól a megkeresések, hogy hol volt mun... Tovább...
 • felsőfokon Tovább...
Hirdetés