Hirdetés
Önként felvállalja a gyerekek szállítását a helyi önkormányzat PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 11. hétfő, 08:00

sulitaskaTöbb száz kilométert futott buszokkal vállalja a településrészi önkormányzatok területén élő iskolás és óvodás korú gyerekek szállítását a Szigetvár-Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás. Új buszt nem kapnak – írja a BAMA, a Baranya megyei hírportál.

Szeptember elsejétől saját költségén vállalja a településrészi önkormányzatok területén élő, óvodákba, illetve az Istvánffy Miklós Általános Iskolába járó gyerekek busszal történő szállítását a Szigetvár–Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás. Az egyik busz húsz, a másik kilencszemélyes, és csak a meghatározott megállóhelyeken áll meg. Az iskolás- és óvodásjárat a becefai kultúrháznál, a fordulóban, a Domolos puszta bekötő úton, a zsibóti haranglábnál, a Szilvási csárdánál és a turbéki otthonnál áll meg.

– A buszok üzemeltetetését a szigetvári önkormányzat támogatja a rendelkezésére álló keretek közt, bár ez nem tartozik a kötelező szolgáltatások közé – tájékoztatott dr. Vass Péter polgármester. – Fontosnak érezzük a menetrend szerinti járatokat, hiszen számtalan család költözött ki a szőlőhegyre a könnyebb megélhetés érdekében, így rengeteg hátrányos helyzetű gyerek él ezen a területen, akiknek az óvodába, iskolába jutását segítjük ezzel.

Hozzátette: a buszok csak a kijelölt megállóhelyeken állnak meg, a gyerekek buszmegállókhoz eljuttatása, illetve hazakísérése a szülők kötelessége és felelőssége.

– A kisbuszok állapota sajnos hagy némi kívánnivalót maga után, az egyik 470 ezer, a másik több mint 300 ezer kilométert futott már – hangsúlyozta a polgármester. – Többször kérelemmel fordultunk a Belügyminisztériumhoz, melyben felhívtuk a figyelmet a szállítási feladat fontosságára, illetve a buszok állapotára, melyek közül az egyik nemrég feladatellátás közben hibásodott meg, és ezért került autójavító műhelybe.

Utolsó levélben az önkormányzat kifejtette azt is, hogy az anyagi körülményeik nem teszik lehetővé új jármű saját forrásból történő beszerzését. Szigetváron ezért most pályázati lehetőségre várnak, különben kénytelenek lesznek leállítani a buszok szolgáltatását.

A folyamatos szélmalomharc során már sokadik levelét írta az önkormányzat a Belügyminisztériumnak.
Júliusi válaszában az önkormányzati államtitkár azonban közölte: „A Kormány folyamatosan vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a levélben jelzett önkormányzati igénnyel összefüggésben van-e lehetőség egyedi támogatás nyújtására.”
Válaszként már a térség speciális helyzetéről írt újabb kérvényében dr. Vass Péter az illetékeseknek, melyben taglalta a szigetvári járás halmozottan hátrányos helyzetét. Ebben kifejti azt is, hogy a korábban említett gyerekek szállítását kizárólag az önkormányzat tudja felvállalni és megoldani, bár nem lenne kötelessége. Hozzáteszi, hogy a településrészeken élő gyerekek szállítását önként vállalják évek óta.

A minisztérium válasza most némi biztatással is kecsegtet, mely szerint „év végéig születhet döntés” a szigetváriak által kezdeményezett témában.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Nem azt mondtam, hogy jó, hanem normális. Tisztában vagyok az összes r... Tovább...
 • Kedves Korrekt!Csak a korrekt tájékoztatás érdekében - az előző parlam... Tovább...
 • Nem vitaként, de azért a 35e + 1 szabadnap elég normális bérnek mondha... Tovább...
 • És nem is fizetik ki!! Sajnos nem, csak ha megszűnik a jogviszony. Ne... Tovább...
 • És nem is fizetik ki!! Tovább...
 • A határidőket nézve a nagypéntek és nagyszombat esetében már nem kell ... Tovább...
 • Sok helyen még a jogszabályban rögzített szabadságot sem tudják tárgyé... Tovább...
 • Érdekes, hogy most szükség van a köztisztviselők re, most vagyunk vala... Tovább...
 • Az emberi méltóságot és a magánszféra tiszteletben tartását nem a rend... Tovább...
 • Az ASP rendszer vidéken is ritka csodás dolog. Még több közszolga kell... Tovább...
 • Kedves "Vidéki"! Úgy néz ki, hogy az a cél: ne legyen vidék. Tovább...
 • És erről az ügyfelek is tudnak? Mert itt vidéken az emberek jelentős r... Tovább...
 • A minimálbéren lévő köztisztviselők ennek elmondhatatlanu l örülnek. E... Tovább...
 • Komoly gond van a köz- és kormánytisztvis elői utánpótlással is, mert ... Tovább...
 • Inkább arról beszélgetnének, miért járhatnak át kamu papírokkal az ukr... Tovább...
Hirdetés