Hirdetés
Ötmilliárdból fejleszthet Nyíregyháza PDF Nyomtatás E-mail
2016. december 21. szerda, 08:30

nyiregyA kormány ötmilliárd forint fejlesztési többletforrást biztosított Nyíregyházának, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzati közgyűlése csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy az összeget a település a Modern városok programban szereplő projektek kiegészítő beruházásaira használja fel.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a testület elé került előterjesztésben kiemelte: a többletforrás az integrált területi program korábban jóváhagyott 24,63 milliárd forint összegű fejlesztési keretén felül áll a város rendelkezésére a 2020-ig tartó beruházási időszakban.

A közgyűlés határozata szerint a plusz ötmilliárd forintot a Sóstói Múzeumfalu, a szabadtéri színpad, az állatpark, valamint a közlekedési csomópontok fejlesztésére fordítják, ezt a helyi képviselők egyhangúlag szavazták meg.

A gyógyhellyé nyilvánított, a város részét képező Sóstógyógyfürdőn lévő skanzenben 1,5 milliárd forintból a turisztikai attrakciókat fejlesztik, illetve az oda látogatók kiszolgálását javítják. A városközpontban lévő szabadtéri színpad teljes rekonstrukciójára 1,098 milliárd forintot költenek, illetve új eszközöket vásárolnak a kulturális létesítménybe.

A szintén Sóstógyógyfürdőn lévő állatparkban indiai házat és afrikai madárröpdét alakítanak ki, 900 millió forintból. Az indiai házban az ázsiai földrészen élő rinocérosznak alakítanak ki dzsungelszerű élőhelyet, valamint az ország legnagyobb afrikai panorámáját hozzák létre a kontinens madárvilágának bemutatására. A Nyíregyháza és Polgár közötti 36-os főúton a Derkovits utcai közlekedési csomópontot fejlesztik, a kapcsolódó utak korszerűsítésével együtt, 600 millió forintból.

A munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztési beruházást végeznek további, jelenleg balesetveszélyes útkereszteződésekben is, összesen 900 millió forintot fordítanak erre.

Az integrált területi program 24,63 milliárd forintos fejlesztési keretének nagy részét - mint arról az önkormányzati közgyűlés már korábban határozott - Nyíregyháza gazdaságfejlesztésre és gazdaságélénkítésre, továbbá a munkába állást segítő intézmények tevékenységének és azok szolgáltatásainak a javítására költi, a tervek szerint ezekre a célokra mintegy 9 milliárd forintot használ majd fel a település.

A többi pénzt városfejlesztésre, a településrészek rehabilitációjára, a közszolgáltatás korszerűsítésére és helyi társadalmi célú programok megvalósítására fordítják.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...
 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...
 • Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér ... Tovább...
 • Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen... Tovább...
 • Emelkedtek a bérek? Érdekes én ezt nem vettem észre. Még mindig 38.650... Tovább...
 • Nevetséges. Papíron lehet emelni a garantált bérminimumig, a dolgozó e... Tovább...
 • Honnan veszik ezeket az adatokat?! A közszolgálatban dolgozó döntő töb... Tovább...