Hirdetés
Béremelést a teljes közigazgatásban PDF Nyomtatás E-mail
2016. április 25. hétfő, 07:00

kszsz tuntetesA közigazgatás minden területén béremelést követel júliustól a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége – erősítette meg a szervezet elnöksége. Múlt heti közleményükben kiemelték: a bérek 2008 óta nem nőttek, sőt 2009-ben eltörölték a 13. havi illetményt.

A kormány 2014 júliusában megkereste a szakszervezeteket, hogy működjenek közre egy új közszolgálati életpályamodell kidolgozásában, amelyhez a minta a pedagógus életpálya volt. A közlemény szerint a munka eredményeként 2015. július elsején hatályba léphetett a fegyveres és rendvédelmi szervezeteknél az életpályamodell, idén júliustól pedig a közszolgálati tisztviselőkre vonatkozó életpályamodell tervezete több lépcsőben, 50 százalékos béremelést rögzített. A kormány viszont, mint írták, „törölte a beígért béremelést, helyette csak a járási kormányhivatalokban dolgozó tisztviselők bérét emelnék az év közepén. A KSZSZ a közigazgatás minden területén követeli a béremelést júliustól - áll a közleményben.

A Belügyminisztérium (MB) személyügyi helyettes államtitkára, Zsinka András a rendőrök ünnepnapja, Szent György-nap alkalmából arról beszélt, hogy a tavaly elindult, új rendvédelmi illetményrendszer részeként idén öt százalékkal emelkedik a rendvédelmi dolgozók bére, tehát folytatódik a rendőrök életpályaprogramja. Az új rendvédelmi életpálya 2015 nyarán 30 százalékos illetményemeléssel indult, és a tervek szerint 2019-ig minden évben újabb 5 százalékos emelés lesz, így 2019-ben már 50 százalékkal lesznek nagyobbak a testületben a bérek - emlékeztetett a helyettes államtitkár.

Tavaly több mint ötvenezren kaptak 30 százalékos illetményemelést, több mint négyezren 25-30 százalékost, mintegy 250-en - zömmel vezető beosztásúak - pedig 15-30 százalékost. Az emelés a 2015 év elejéhez képest idén a rendőr tiszthelyetteseknél mintegy 90-100 ezer, a tiszteknél 120-140 ezer forintos lehet. A kormány létszámában és eszközeiben is megerősíti a rendőrséget, kiszámítható életpályát és anyagi, erkölcsi megbecsülést nyújt azoknak, akik ezt a hivatást választják. A 2002 óta nem látott rendvédelmi illetményemelést és egzisztenciális háttértámogatást pedig az állomány megelégedéssel fogadta - emelte ki a helyettes államtitkár.

Azt is említette, hogy a rendvédelmi pályát választók támogatása érdekében idén nyártól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyes hallgatói számára létrejön a tisztjelölti jogviszony, mellyel ingyenes kollégiumi elhelyezés és akár negyvenkétezer forintos ösztöndíj járhat, laptopot pedig minden tisztjelölt ingyen kap.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #1 polgármester77 2016-04-26 10:55
A kistelepülési polgármesterek bérét annyira lecsökkentették , hogy egyre többen állnak föl, nem csinálják tovább. Még abban sem tettek különbséget, hogy azonos méretű település hány intézményt tart fenn. Ugyanakkor az alpolgármestere k bérét a polgármesterek bérének 50%-ában állapították meg, amit ki is kell fizetni. Még akkor is, ha csak a testületi üléseken vesz részt. Így nem megtakarítás, hanem többletkifizeté s keletkezett. Sikerült elvenni a kedvünket, mert a munkánk nem lett kevesebb, sőt sokkal több lett, mint ahogy a felelősségünk is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Mint évek óta. Úgy gondolják, majd kigazdálkodjuk azt a pár %-os eltérítést, nek... Tovább...
 • Ez érdekes egyeztetés lesz a kormány és az önkormányzatok között. A kormány el a... Tovább...
 • Az ügyfelek részére nem lesz egyszerűbb a közigazgatási eljárás, sőt sokkal nehe... Tovább...
 • Az önkormányzati köztisztviselők esetében már lezárultak - az idén sem kapnak bé... Tovább...
 • Tényleg, rájöttek, hogy nem kellene padlóra küldeni az önkormányzatoka t?! Ugyan... Tovább...
 • ...ismét egy vicckategóriás. A kolléga márc. 1-től átkerül az új helyre. Nadenin... Tovább...
 • ..olyan jó a hangzása mindennek! Tovább...
 • Tessék mondani, az önkormányzati dolgozókat mikor fogják emberszámba" venni? ...... Tovább...
 • Helyes! El kell venni mindent, amit egy önkormányzat megteremtett és amit a sajá... Tovább...
 • Ilyen kártékony ember kevés van széles hazánkban. Először a kamara kötelező pénz... Tovább...
 • Pótcselekvés. Minden kormányablakban legyen kormánytisztvis elő! Na ezt már nehe... Tovább...
 • Nekem is lenne ötletem a kamarai hozzájárulás megszüntetésérő l! Tovább...
 • Nesze neked rezsicsökkentés ! Valakinek állni kell a cehhet! Tovább...
 • Azt a 300 önkormányzatot kivéve már most is így van! Tovább...
 • ...ismét egy maszlagdumát" olvashatunk! Tovább...