Hirdetés
Sikeres volt a közszolgálati konzultáció PDF Nyomtatás E-mail
2018. október 08. hétfő, 07:00

mkksz-logoLezárult az ágazati szakszervezetek által szervezett közszolgálati konzultáció, amelyet Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke sikeresnek ítélt meg.

A konzultáció eredményéről tartott sajtótájékoztatón Boros Péterné, az MKKSZ elnöke azt mondta, a szeptember 21-én kezdődött, 8 kérdésből álló konzultáción csaknem 50 ezren vettek részt. Hangsúlyozta: rendkívül sikeresnek ítéli az akciót, mert az emberek a feltett nyolc kérdésben a szakszervezetekkel megegyező állásponton voltak.

A konzultáció eredménye fontos információ a kormánynak és kötelezettség a szakszervezeteknek, mert ezt az eredményt kell képviselniük a kormánnyal folytatott bértárgyalásokon – mondta a szakszervezeti vezető. Azt kérte a kormánytól, hogy a tárgyalásokon vegye figyelembe a konzultáció eredményét.

Az emberek azt mondták ki a konzultáción, hogy családbarát, modern munkahelyeket akarnak a közszolgálatban, a munkáért kapott bérből pedig a dolgozók meg tudjanak élni – jelentette ki a szakszervezet elnöke. Mint mondta, a válaszadók jelentős többsége szerint a közszolgálati munkaerőhiányt csak jelentős mértékű általános béremeléssel lehet megszüntetni. 

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+15 #7 Tisztviselő 2018-10-11 08:05
Sürgősen hozzá kell látni egy újabb sztrájk megszervezéséhe z, de nem egy napos sztrájkot, hanem legalább 1 hetest kell szervezni. Elég volt a dolgozói szegénységből, elég volt az állandó túlórából (fizetség nélkül!), elég volt a megbecsülés hiányából!
Idézet
 
 
+6 #6 Senkise 2018-10-10 18:38
Ja és még valami.Most addig várnak az összes járandóság kifizetésével(r uhapénz,stb.)am íg ki nem rugják az embereket.Ezzel is spórolnak,utánn a megemelik a béreket.Aki marad annak befogják a száját, Erzsébet utalvánnyal,ruh apénzel,és érezzük úgy, hogy törődnek velünk.Persze mi örülhetünk hogy megmaradt a munkahelyünk, és boldogan örülünk a plusz 200e Ft-nak.De ahogy ez lenni szokott,február -március környékén elkezdenek munkaerőt keresni a régiek helyére, és felveszik a tapasztalatlan jelentkezőket,a kik majd leírhatják,a jelentkezési lapukon, hogy dolgoztam az államkincstárba n.De mostanság ez inkább szégyen. Órákig tudnám ezt a ***t írni,de felesleges. Úgy sem történik semmi.
Idézet
 
 
+5 #5 Senkise 2018-10-10 18:22
Konkrétan az Államkincstár vezetőségének a leépítését kellene átgondolni,és nem az alkalmazottékat ,mert így is megszakadnak a munkában.
Idézet
 
 
+6 #4 Senkise 2018-10-10 18:12
Az államkincstárná l egyes szervezeti egységek működését, már most is zavarja a létszámhiány. A kedves új vezetönk hozta magával a brigádját, és olyan káoszt csinált, ami évekig nem fordult elő.A régi kincstári dolgozók vezetők,beoszto ttak elmenekültek, pedig tisztelet a kivételnek, értettek a dolgukhoz. Na ezt most nem lehet elmondani.Nem akarok konkrét esetet említeni, de volt olyan papír,amit két hét alatt sikerült aláírni, és nem egy esetben.Megrend elés volt. Az összes kincstári dolgozó retteg, mert senki semmit nem mond,a leépítéssel kapcsolatban.At tól fél mindenki, hogy az új vezetők(NYUFIG- os),nem a saját munkatársait küldi el,ha nem a kincstári dolgozókat szelektálják.Mo ndjuk ezt mindenki így csinálná.A sok osztályvezetőt kellene elküldeni, mert nagyon sok van belőlük,és nagyon soknak csak 5-6 embere van.Azokon lehetne bért megtakarítani, nem pedig dolgozón, aki reggel 6-7 körül jár be a munkahelyére,és valószínüleg nem azért, mert nincs dolga otthon. Régen "öröm" volt bejárni dolgozni,ma már egy rémálom!
Idézet
 
 
+2 #3 Valaki 2018-10-10 11:49
Én is azon gondolkoztam, hogy mi volt ezen sikeres? Senki nem áll a szakszervezette l szóba évek óta.
Ahogy előttem is leírták, mindig írtak valami követelést, elküldték, vártak és ha senki nem szólt semmit akkor "majd jövőre de mindenképpen".
Ez megy legalább 6 éve. Szerintem még így a nehezített érdekérvényesít ési lehetőségek dacára is, szégyen hogy nem sikerült elérni semmit közel 11 év alatt függetlenül attól, hogy egyértelműen nem akar a kormány plusz forrásokat erre adni.
Idézet
 
 
+5 #2 Lófasz és estifény 2018-10-09 15:56
A konzultáció a nagy kormányunk Nemzeti Konzultációjáho z hasonlóan eleve hülye kérdéskörben, hülyén megfogalmazott, és csak egy helyes választ tartalmazó kérdéseket tett fel! Szeret-e Ön más helyett dolgozni? Hát ki a tököm szeret?
És most a kormányhoz hasonlóan lebegtetjük a nagy statisztikát a konzultáció eredményével, amelyben még véletlen sincs kifejtős kérdés, hisz akkor valakinek foglalkozni is kellett volna ezzel a ***ral! És közben hónapok óta nem csinál a szakszervezet ***t sem, csak ül, és várja, hogy majd valamikor, valaki, valahol leül velük "tárgyalni", mert valaki, valahol, valamikor ilyet ígért. A szakszervezeti tagok meg fizetik ennek az érdekérvényesít ésre teljességgel képtelen, szakmailag impotens bagázsnak a tagdíjat, hogy aztán megint ne történjen semmi, ahogyan már 10 éve! Negyedik éve vagyok a közigazgatásban , azóta csak azt hallom, hogy követelik időnként a bérrendezést, majd jövő évtől, meg visszamenőleges en januártól, meg mikor mikortól, de igazából nem történik semmi, és még mindig minimálbért keresek, közben még mindig ragaszkodnak az eredeti követeléseikhez , melyeket már rég meghaladott a minimálbér szintje, szóval ha egyszer ezt el is érik, akkor sem fog emelkedni a bérünk!
Sztrájkolni kellene emberek, meg leváltatni ezeket a semmirekellőket a szakszervezet élén, valami fiatal, ténylegesen tenni akaró, és számolni is tudó társaságra!
Vagy kilépni a francba, úgyis ápolót akarnak belőlünk képezni!
Idézet
 
 
+1 #1 hánybőrtmég 2018-10-09 14:56
Engem speciel nem kérdeztek meg, és még csak nem is hallottam erről a konzultációról, ahogy szerintem a köztisztviselők többsége sem. Vagy csak azok tudhattak róla, akik úgy is csak bólogatnak?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

nkklub szab-szolg

Kiemelt témák hozzászólásai

 • "Az állam nagylelkűen elengedi a kaszinóknak a koncessziós díjat. A magyar kaszi... Tovább...
 • Szeretem, hogy ilyen gavallér a munkáltatóm: "A magyarországi kaszinós cégek bő ... Tovább...
 • Gondolom ez az átlag 50.000 Ft úgy fog kinézni, hogy az alapilletményhe z teszik... Tovább...
 • A cikkben található linkek és a letöltés nálunk működik, az idézett cikk még elé... Tovább...
 • A webhely nem elérhető, a táblázat nem letölthető Tovább...
 • 50.000.-Ft átlagosan, ami akkor 30.000.-Ft lesz személyre lebontva, mint a 30%-o... Tovább...
 • 2008 óta változatlan, 38650 Ft az illetményalap, és jövöre is ennyi a tervek sze... Tovább...
 • Kivéve a köztisztviselők et. 11 éve - írd és mondd - a költségvetési törvényben ... Tovább...
 • Az illetmény alaphoz kéne hozzányúlni!!!!!!! Tizenegy éve nincs változás emberek... Tovább...
 • Talán lesz pénz béremelésre, talán??? Már tegnap is késő lett volna egy érdemi b... Tovább...
 • Nem tudom, hogy vajon a nagy önkormányzatoka t - Szeged, Pécs - is baszogatják? ... Tovább...
 • Ezt hívják tüneti kezelésnek és annyit is ér. Tovább...
 • Ne feledjük a jegyző mögött lévő apparátust sem! Tovább...
 • Ami kimaradt a cikkből: Az uniós választások után beszántják az önkormányzatoka ... Tovább...
 • Szöveg, szöveg, szöveg-a valósághoz semmi köze. Nem volt itt bürokrácia csökkent... Tovább...