Hirdetés
Okos városokról tartanak nemzetközi konferenciát Budapesten
2019. szeptember 18. szerda, 08:00

smartA magyar okos város fejlesztéseket és lengyel digitalizációs folyamatokat is bemutatja a Civitas Sapiens’19 – Okos város szakmai konferencia 2019. szeptember 19-én, Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán.

A nemzetközi rendezvény lehetőséget teremt a párbeszédre a települések, a kormányzat és a fejlesztéseikkel az okos és fenntartható városi élettér kialakítására megoldást kínáló gazdasági szereplők között.

A Civitas Sapiens ’19 – Okos város konferencia helyzetképet ad a hazai és nemzetközi okos város trendekről, betekintést nyújt számos, már jelenleg is alkalmazott modell működésébe. A konferencia a Miniszterelnökség fővédnöksége alatt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatásával, a Digitális Jólét Program, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Lechner Tudásközpont szervezésében valósul meg. A rendezvény vendégországa Lengyelország, így olyan nemzetközi eszmecserére is lehetőség nyílik, amelynek során megismerhetők a lengyel okos város megoldások, a szolgáltatói és felhasználói tapasztalatok.

A Digitális Jólét Program 2.0.-ban külön hangsúllyal szerepel az Okos Város – Smart City fejlesztések témaköre. A DJP2.0 célja, hogy a települések, a polgárok, a vállalkozások és a közösségek minél szélesebb körben ki tudják használni az okos város fejlesztések kínálta lehetőségeket.

„Az államnak kiemelt feladata azoknak a megoldásoknak a megvizsgálása és adott esetben megvalósítása is, amelyek az állampolgárok, a közösség életét kényelmi szolgáltatások révén segítik. A kormány a Digitális Jólét Program 2.0-ban meghatározta az okos város fejlesztések irányát. A Civitas Sapiens’19 – Okos város konferencia lehetőséget teremt az új megoldások, a nemzetközi trendek megismerésére, a hazai innovátorok bekapcsolására a fenntartható digitális város szolgáltatások fejlesztésébe” – emelte ki Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

A rendezvény ad otthont a Civitas Sapiens Műhely kezdeményezésére elindult digitális térségfejlesztés szakember posztgraduális képzésen végzett hallgatók diplomaosztójának. A 2018-ban indult képzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az Edutus Egyetem együttműködésével valósul meg.

A hagyományteremtő céllal megrendezett konferencia ideje alatt folyamatosan látogatható lesz az okos város szakmai kiállítás, ahová az ország egész területéről érkeznek hazai fejlesztők, gazdasági szereplők, akik gyakorlati megoldásokat mutatnak be a digitális technológiák és a városi szolgáltatások integrálására.

A konferencián megismerkedhetnek azzal az egyedülálló, a hazai okos város projektek támogatására létrejött virtuális piactérrel, ami az állam által minőségbiztosított termékek és szolgáltatók gyűjtőhelye. Emellett tájékozódhatnak a piactér támogatásával megvalósuló pilot programok tapasztalatairól is.

A rendezvényen előadást tart többek között Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára és Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szabályozási Tudsátár

Oktatás 2019

okt2019

belso kulsonemz

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Ez csak szöveg az állam részéről - a költségvetési törvényben 2020-ban is (mint ... Tovább...
 • Én a bérpapíromon még mindig nem látok több fizetséget. A 20%-os "béremelésük" p... Tovább...
 • Valaki felhomályosítha tna már a kormány oldalról, hogy a hivatali dolgozók miér... Tovább...
 • A 38.650,-os illetményalapot kellene emelni, hogy jelentsen is valamit a béremel... Tovább...
 • Azonnali, legalább 50%-os béremelést az önkormányzati köztisztviselők nek!!! Az ... Tovább...
 • "A rendszerváltás egyik legfontosabb és talán az egyik legsikeresebb vívmánya az... Tovább...
 • Furcsa hogy ezek a polgármesterek megússzák a börtönt.egy kis pénzbünti aztán jó... Tovább...
 • Szociális ágazat - elfelejtett ágazat. Persze elfelejtett ágazat még a közgyűjte... Tovább...
 • A magyar minimálbér még itt Kelet-Európában is kevés, már a románok is leelőznek... Tovább...
 • A magyar falu legnagyobb problémái - nincs munkahely, nincs a helyi lakosság igé... Tovább...
 • A közfoglalkoztat ásban érettségivel és esetleg felsőfokú képesítéssel rendelkez... Tovább...
 • Akkor gondoljunk egy kicsit a szakképzettségg el rendelkező közfoglalkoztat otta... Tovább...
 • Van aki szívesen dolgozna a közigazgatás területén végzettséggel. Gondoljunk a s... Tovább...
 • A közmunka programot csak olyan helyen szabadna csinálni, ahol valóban szinte az... Tovább...
 • Én a jó adatszolgáltató pályázaton nyert összegből bruttó 142 000 Ft-ot kapok. A... Tovább...