Hirdetés
Okos városokról tartanak nemzetközi konferenciát Budapesten
2019. szeptember 18. szerda, 07:00

smartA magyar okos város fejlesztéseket és lengyel digitalizációs folyamatokat is bemutatja a Civitas Sapiens’19 – Okos város szakmai konferencia 2019. szeptember 19-én, Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán.

A nemzetközi rendezvény lehetőséget teremt a párbeszédre a települések, a kormányzat és a fejlesztéseikkel az okos és fenntartható városi élettér kialakítására megoldást kínáló gazdasági szereplők között.

A Civitas Sapiens ’19 – Okos város konferencia helyzetképet ad a hazai és nemzetközi okos város trendekről, betekintést nyújt számos, már jelenleg is alkalmazott modell működésébe. A konferencia a Miniszterelnökség fővédnöksége alatt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatásával, a Digitális Jólét Program, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Lechner Tudásközpont szervezésében valósul meg. A rendezvény vendégországa Lengyelország, így olyan nemzetközi eszmecserére is lehetőség nyílik, amelynek során megismerhetők a lengyel okos város megoldások, a szolgáltatói és felhasználói tapasztalatok.

A Digitális Jólét Program 2.0.-ban külön hangsúllyal szerepel az Okos Város – Smart City fejlesztések témaköre. A DJP2.0 célja, hogy a települések, a polgárok, a vállalkozások és a közösségek minél szélesebb körben ki tudják használni az okos város fejlesztések kínálta lehetőségeket.

„Az államnak kiemelt feladata azoknak a megoldásoknak a megvizsgálása és adott esetben megvalósítása is, amelyek az állampolgárok, a közösség életét kényelmi szolgáltatások révén segítik. A kormány a Digitális Jólét Program 2.0-ban meghatározta az okos város fejlesztések irányát. A Civitas Sapiens’19 – Okos város konferencia lehetőséget teremt az új megoldások, a nemzetközi trendek megismerésére, a hazai innovátorok bekapcsolására a fenntartható digitális város szolgáltatások fejlesztésébe” – emelte ki Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

A rendezvény ad otthont a Civitas Sapiens Műhely kezdeményezésére elindult digitális térségfejlesztés szakember posztgraduális képzésen végzett hallgatók diplomaosztójának. A 2018-ban indult képzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az Edutus Egyetem együttműködésével valósul meg.

A hagyományteremtő céllal megrendezett konferencia ideje alatt folyamatosan látogatható lesz az okos város szakmai kiállítás, ahová az ország egész területéről érkeznek hazai fejlesztők, gazdasági szereplők, akik gyakorlati megoldásokat mutatnak be a digitális technológiák és a városi szolgáltatások integrálására.

A konferencián megismerkedhetnek azzal az egyedülálló, a hazai okos város projektek támogatására létrejött virtuális piactérrel, ami az állam által minőségbiztosított termékek és szolgáltatók gyűjtőhelye. Emellett tájékozódhatnak a piactér támogatásával megvalósuló pilot programok tapasztalatairól is.

A rendezvényen előadást tart többek között Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára és Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szabályozási Tudsátár

Oktatás 2020

okt2019

belso kulsonemz

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Az önkormányzat hivatala alkalmaz, mint köztisztviselőt , akkor mi köze is van a... Tovább...
 • Uraim! Nem kellene már valamit lépniük ez ügyben? Szégyen, hogy ennyire becsülik... Tovább...
 • Uraim! Nem kellene már valamit lépniük ez ügyben? Szégyen, hogy ennyire becsülik... Tovább...
 • Az Önkormányzati köztisztviselők 2007 óta nem kaptak béremelést a munkájukért !!... Tovább...
 • Miért van ez a megkülönböztetés??? 2007 óta az Önkormányzati köztisztviselők nem... Tovább...
 • Arról miért nem beszélünk, hogy a "kiemelt" megyék már most is 30-35%-kal magasa... Tovább...
 • Nem elég, hogy a valamikor (2010. előtt) egységes tisztviselői kart is szétrombo... Tovább...
 • Az előttem szóló "Városi", szerintem nem tudja igazán, hogy miről beszél... de b... Tovább...
 • Egy faluban a köztisztviselő bére a legutolsó!! Annak "emelésére" már sosem jut.... Tovább...
 • Egy faluban a köztisztviselő bére a legutolsó!! Annak "emelésére" már sosem jut.... Tovább...
 • Miért van ez a megkülönbözteté s? Kormánytisztvis elő, önkormányzati köztisztvis... Tovább...
 • Annyi a köze az Államnak a bérünkhöz, amennyi a befizetett adónkhoz! Akkor jók v... Tovább...
 • Ez jó döntés, persze még így is kevés, figyelembe véve a munka mennyiségét, a sz... Tovább...
 • Na végre! Ezt már 5 évvel ezelőtt kellett volna megtenni. Basáskodó építéshatósá... Tovább...
 • Ahol nincs pénz, ott nem kell önkormányzatosd it játszani. Tovább...