zoldrendJúlius 1-től megszűnik a zöld rendszámos járművek ingyenes parkolása Hódmezővásárhelyen, a parkolási rendelet módosításáról a város közgyűlése pár napja döntött. 

Márki-Zay Péter azzal magyarázta a döntést, hogy a zöld rendszámos járművek magasabb vételára az üzemeltetési költségeken ma már ingyenes parkolás nélkül is megtérül, valamint jellemzően nem a támogatásra rászorulók vásárolnak konnektoros hibrid vagy tisztán elektromos autót, illetve aki környezetvédő módon szeretne közlekedni, autózás helyett gyalogoljon, kerékpározzon vagy vegye igénybe a városban egyébként ingyenes tömegközlekedést.

A zöld rendszámos járműveknek járó kedvezmény eltörlése mellett 25%-os parkolási díj emelésről is döntöttek, így az eddigi 200 ft/óra díjról 250 forintra emelték a parkolási díjat.

Azt, hogy a városban elérhető számos nyilvános töltőpontnál a töltés ideje alatt kell-e parkolási díjat fizetni, az illetékes ügyintéző egyelőre nem tudta megmondani, a részletekről később ígértek tájékoztatást - tették hozzá.

Hirdetés