nokSzinte minden szabályzatát meg kell újítani annak, aki követni akarja a jogszabályok változását! Legtöbb esetben több helyen is lényegi módosítások váltak szükségessé. A Szabályozási Tudástárban követhető módon mutatjuk be a szükséges változtatásokat

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára az iratkezelési szabályzat került 38 módosítással, mert több jogszabály is érdemben érintette. A köziratokról szóló törvény és a közfeladatot ellátó szervek iratkezeléséről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet módosítása is ad munkát az aktualizálást végzőknek.

Nem volt egyedül – több más szabályzatminta is egyenként több, mint 20 helyen módosult: a Bkr, az Ávr. és a Panasztörvény miatt is jelentős átalakítások váltak szükségessé.

A Számviteli törvény változásai érintik a Számviteli politika tartalmát, az Önkormányzati számlarend is módosul, a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény változásait át kell vezetni a munkaügyi szabályzaton, amire a Munka törvénykönyvének egyes új rendelkezései is hatással vannak.

Összességben elmondható, hogy a jogszabályi megfelelés a korábbi évekhez képest lényegesen nagyobb feladatot ró a szabályzatokért felelős vezetőkre. Nem mellékes szempont, hogy az ÁSZ vizsgálatok is nagyobb kockázatokat jelentenek, ha nem járunk el elég körültekintően.

A Szabályozási Tudástárral az aktualizálással kapcsolatos munka többsége megtakarítható! A szabályzatminták frissítésénél külön színnel jelöltük a szükséges módosításokat, és összefoglaló dokumentumokat is publikálunk a jogszabályváltozások szabályzatokat érintő hatásáról.

Rendelje meg most, és takarítson meg rengeteg munkát, biztosítsa a jogszabályi megfelelőséget!

Szabályozási Tudástár szabalyzatok.hu

Megrendelő

A Tudástár dokumentumai

 

Miskolczi Tamás
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hirdetés